Thursday, September 25, 2008

Yang Berhormat

Ini malam wa punya terawih biasa² saja. Masjid wa pegi ni import imam dari kalangan budak tahfiz. Khabarnya beliau rakyat kemboja yang sedang menuntut di Yaman. Suara dia, peh! letup abis. Masjid tuh pekena 20R + 3R tp wa pekena 8 je malam ni. Amcam, lick tak? Bukan wa sorang licik. Time nk start tuh, dia punya saf sampai 12 termasuk saf kanak² yang macam biasa la job diorang. malas wa nak story. Tapi lepas je 8, tuh dia, terus tinggal 2 saf. Modus operandi wa ngan jemaah lain memang tak lari sama sebiji.

Tengah wa nak turun masjid wa nampak ahli parlimen P.29 Machang. Lam ati "aaah.. YB tak YB, modus operandi memang sebijik cam wa. Apa crita" Alang alang dah tersempak, pekena sket salam ngan YB ni. Bukan senang YB nk jupa kutu cam wa ni. slumber cendol je lam masjid wa dh tanya dia " ape khabar dato`? raya kat sini ke taun ni?" die jawab " raya sini. orang rumah nk raya sini." wa tanya lagi. Wa bajet mesra abis la nie " taun ni tak wat open house ke? kalau buat jgn lupa saya skali." dia layan lg wa "tuh la, insyaAllah sy buat. Jangan risau, kita kalau buat ajak semua orang." YB jawab nak sedap aja ayat dia. Tuh baru YB agaknya. Ayat mau manis. Skali wa nk kasi soklan penutup. Wa pon tertanya camni " Amcam kejar budak² tu kat Taiwan ari tu, dapat tak diorg?" amcam, gila tak wa punya soklan? Tak kuar pagau masjid wa dh letup politik. tersentak jap YB tuh. Mesti dia tak bajet kutu cam wa ni concern hal politik negara. Tp muka mau maintain sambil² ketis handset nokia N73 ME. Sambil senyum sinis dia reply ini macam "kemana sangat diorang nak lari. Tgk je la esok lusa." heh! politik tak wa?

4 comments:

alif-mikail said...

P29-Machang? Bukan Saifuddin Nasution..
setau koi mini dia orang Jengka.. ke bukan.. hahahaha

DarabDua said...

alif-mikail,
hah!tepat skali! aok mmg folo polik messia ni.
tp mini dia org machang. anak cikgu musa tuh.
hehe~

yanhashim said...

asal tak tanya banyak2?
boleh buat interview rasmi kat sini
baru hebat
haha..

DarabDua said...

yanhashim,
kan gua kna tuduh menyiasat dr belah satu lagi. naya tuh.