Friday, November 14, 2008

Gua Jadi Cenderung Memaranawei Orang Bila Suhu Badan Gua Melebihi 37 Darjah Celcius

Sedang gua menyetting bag galas gua dah berat 6 Kg ni. Tiba² gua melihat 2 orang kanak² yang gua syak dosa yang jelas ditanggung oleh orang tua menarik narik bag galas "travel buddy" gua seolah olah meminta belas kasihan. Tanpa sempat pun "travel buddy" gua tuh merespon terhadap tindakan anak kecil tuh, seorang polis datang menghalau anak kecil tersebut dengan gaya meyepak saja tanpa ada sekelumit rasa belas kasihan. Dia punya gaya sepakan, peh! gua syak ini polis ada tuntut ilmu silat sampai level 7 jugak. Kalau lu orang berada di situasi "travel buddy" gua tu, lu rasa kesian dekat kanak² yang masih hijau atau lu rasa gembira sebab encik polis itu menghalau kanak² terbiar dari menggangu lu?

Cilakak! itu jam mata gua jadi cenderung nak berkaca. Jadi untuk mengelakkan dari dikesan oleh "travel buddy" gua, gua buat² tengok map kota jakarta. Kantoi kalu, memang gua kena gelak brader!

------------------------------------------------------------------------------------------------

Dah 4 hari suhu badan gua ni melebihi 37 darjah celcius. Menurut sejarah kesihatan gua, gua memang dah lama tak mengerjakan ibadah demam ni. Yang gua ingat, true demam gua tahun 2001. Sampai level gua kena jumpa itu doktor kat klinik. Gila tak Mark Dacascos demam pun pegi klinik. Sumpah gua cakap memang gua tak selesa sekarang ni. Scene makan gua tak into. Klu offer Pizza Hut pesen cheese 3 inchi tuh pon selamba saja gua kuis pakai jari kaki tanda menolak. Scene mandi pon gua layan runcit² saja. Apa gila gua tak mandi 4 hari kan? Gua ni kat Malaysia, bukan Switzerland. Scene jalan²? Toksah mimpi la. Klu gua keluar, suhu badan gua dah 39 darjah celcius, suhu bandar melaka nih pulak mau 38 darjah celcius, klu tambah dua dua tuh. hah! tak ke demam tahap 7 gua nanti. Scene berinternet pon gua layan² ayam saja. macam nih!



31 comments:

rahimin idris said...

hui, lu ada main2kan perasaan cewek2 indon ke?

alif-mikail said...

ah! confirm! dh kena ni.. confirm..

confirm kena demam!

hahaha.. ayat aok memang runcit2 lawaknya .. ahhahaha..

aduhh.. mahu tergolek koi lepas ni!

DarabDua said...

rahimin idris,
uih, tak dak. semua gua tatang bagai minyak yang penuh.
haha~

DarabDua said...

alif-mikail,
gua syak gua demam jugak!
weh! lu jgn dok golek sgt. kan tertanggal kain pelikat tuh!

sultan said...

haha... layan internet sambil tutup muka pkai key. tinggi melangit ilmu ko ni...

Nuts@Kacc said...

apsal la ko tak sepak je pak polisi tu...sah la backpack ko lebih meriah agendanya..hahha

hahahahha...baru aku tau mcm mana org demam layan2 ayam bila berinternet...

hanis said...

kelako lah ko nih...
dalam demam pun otak gelige.
mmg solid habis...

af [ R ] ed said...

gaya ayam lu mmg terbaek.... pegang mouse bawah betis.. ape cer ? hahaha.. gua rase nk tiru gaya ayam lu.. tapi up skit.. nk kasi berangin wei..

ilazz said...

pekena le cam tu punyer teruk ko duduk.. cuba sopan sket.

isyhhh seb bek bukan anak aku. kalau tak... dusyum dusyumm..:P

DarabDua said...

sultan,
ini ilmu gua tuntut dengan orang jawa kt jogja itu hari.
heh!

nuts@kacc,
sepak kalu, tido lokap gua itu malam.
lu kalu demam cuba gaya gua la.

hanis,
nih gua syak dh masuk otak gilaga dah.
heh!

afred,
ini mmg gaya gua paling selesa. betis tuh dia utk urut lengan. lu cuba la. pasti gian nk buat tiap2 hari
haha~

ilaz,
gaya sopan orang demam memang pesen nih. sopan gaya pejuang
haha~

Ojie said...

citer ko sgt true..
solid abes dan gua salut..
demam2 pn boleh buat citer terbaik ke atas..hahaha

this.is.not.me said...

kalo gua kan,maw gua seligi je si polisi tuh dengan muke penuh ke'sarip dol'an..ciss

incik,gmbr incik itu hanye utk tontonan patblas tahun ke atas sahaje..sekian.
xD

tasikmerah said...

ni demam ke kalah judi ni?

ha ha.

.farah. said...

pehh terkangkang kiap.

o-y-e-t-t said...

uisshhh....hero pun bole tangkap gejala demam ke???tuntut ilmu kebal laaa yob

Princess Azi said...

woi!
online ngan kaki2 naik atas meja
ish3...

farhanaLicious said...

kesian nye. suasana demam mmg tak berapa nak bes. gua harap gua tak demam. nak final nih beb!

poyotito's said...

ah lu ada buat menda bukan2 kat indon ni..
habisla lu..


pesen terkangkang depan pc tu gua biasa juga tu woi!!!

manje said...

salam

"scene mandi pon gua layan runcit² saja"... ayat dia huh dasat...

> mkn ubat bro...

Hanim said...

Nasib baik layan gaya internet ayam tu tak pakai kain pelikat. hehehehe

Hanim said...

Eh...tengok sekali lagi pakai kain pelikat rupanya. nasib baik tak kluar telor ayam. hehehehe

Qaseh.Darwisy said...

dehhh..agak rakus juga gaya penataan kakimu itu...

@tune® said...

takutnye penangan indon!

cherrybomb said...

gua dengar cerita lu hari tu pun dah tangkap sedih.polis indon agak kijam,walaupun ada usaha nak membanteras gejala sindiket nih

DarabDua said...

ojie,
gua cerita sambil mata berkaca.
heh!

this.is.not.me,
weh! tuh utk tontonan umum bai!
gua segan la nk sengkeh polisi tuh.

tasik merah,
gua demam bai! sumpah!

.farah.,
tuh gaya palem selesa gua nak kabor!

oyet,
skali skala kna jugak layan scene demam nih.

Princess Azi,
kaki gua semacam ringan sekarang ni.

farhanaliciuos,
itu la. mmg tak best.
gua doa lu sihat sejahtera!

poyotito`s,
mana ada weh! gua mithali saja kt sana.

manje,
sedap nama lu!
gua dh makan itu upamol 650 bai!

hanim,
gua senonoh lg ni.
haha~

Qaseh.Darwisy,
ini la posisi palem beretika dikala demam.

@tune®,
nih perubahan cuaca mendadak saja gua syak!
heh!

cherrybomb,
itu la. kalu lu tgk, boleh berkaca mata tuh. polis diorg pesen tak kesian benar gua tgk

Weed and Bandages said...

uih. perlu bercuti ni. dah lama tak bercuti. awek kaw sana lawa dak? awek bandung gila lawa!

mrblind said...

lu dah kena santau dengan cewek indon gua syak..

cikin said...

dude, kita sama la. aku pun baru baik demam. eh tapi aku xberbackpacking gi indon. :D

KARKADEWA said...

jage2 lu jgn buat pasal kat sane...rmi org da bgtau aok klu buat pasal nnt..........
jeng jeng jeng..

suya said...

aku rase ko kene cikipok!
kehkeh..

MAT MIMPI said...

minam ayaq byk2 weh
oooo
dh lama x demam aaaa
sekali demam mengamok
hah
padu punya 1