Friday, March 27, 2009

Sumpah! Gua Auto Senyum Hari Ini.

Tengah sedap² gua menikmati makanan tengah yang solid molid, tiba² hansep nokia gua bendenting. Sedap juga bunyinya. lagu nyanyi sebuah kumpulan dari eropah. Ini makna dia bunyi panggilan telepon. Kalu bunyi yang semacam pendek sikit tu makna dia ada sistem pesanan ringkas. Gua semacam terasa terganggu juga. Orang tengah sedap² menjamu selera, buleh pula hansep berbunyi. Tak hormat langsung kod etika mengadap rezeki gua.

"hello boleh saya bercakap dengan encik ^*&^$&^$# ( nama gua. tapi gua 'censor'" tanya orang itu. lelaki. Cilakak! Gua syak gadis tadi. Gua dah semacam debor saja. Lain macam dia punya tanya. Dah macam gua menang peraduan teka silang kata utusan pun ada.

"Ya. Saya bercakap" jawab gua.

"Saya dari punpangpungpang...." bebel brader tadi

Cilakak! rupanya orang perkihmatan penghataran barang bernama GDex tak jumpa rumah gua. Punya la rumah gua tepi jalan sampai kalu gua nak tengok tv pun tak buleh sebab bunyi mat rempit kuat sangat dia buleh tak jumpa.


****

Beberapa minit lepas tu gua jadi auto senyum. Sampai sekarang gua auto senyum!


lu jenguk tengok sapa anto


sumpah! gua auto senyum. Tapi apahal tangan gua semacam
berurat macam nak tumbuk orang weh!


******

Gua jumpa sebuah pusat komputer berinternet yang akan sama mengimarahkan projek "earth hour" sabtu nanti


lu tengok dia punya true! siap buat promosi. Memang terbaik dari ladang!

22 comments:

Khaleeqa DK. said...

WAH! ni mmg real bersemangat. Memang real pencinta alam. jadi perdana menteri sudah ;)
H

HAHA.

af [ R ] ed said...

gile la wei! lu beli baju tuh! wa saspek lu punye semangat bumi! kalau lu kat jepun, lu semangat camni, lu leyh di anggap salah seorang keluarga otromen sbb nk selamat kan bumi lu tau! Hebat hebat. patut lu je yg menang ketua pemuda smlm. kahkahkah.

Izreena Amalini said...

patutnya takyah ah pakai baju
save the environment kot
go 'green'

FarhanaLicious said...

kenapa ganas sangat gaya lu tu, takut lak gua. aha, apa pun, gua nak gi curi baju tu bila mak lu jemur baju tu nanti. hahah!

PenagihAyamGoreng said...

eksen seh!

Ahmad Azrin Aziz said...

hah, bersemangat betul lu..

Qaseh.Darwisy said...

alamat da dapat..gua nk g usha rumah lu nti padam lampu ke x..set!

Nuts@Kacc said...

keh pun auto senyum gak tgk baju aok tu tapi terus ilang bila tgk urat2 tgn tu...

heheheh

paiseh said...

tutup suis je..
gile punye semangat neh!

miSz.haNie said...

wehh...tu buat aksi takutkn pencurik baju ke..?
ahahahaha

iLOVEspeed said...

Tahniah la weh!
Lu mmg otromen!

Fadh said...

gua mmg dengki dengan lu. gua pun nak t-shirt tue...mcmnana lu bleh dapat? berapa ringgit malaysia harga t-shirt tue?

joE said...

gua ingat lu auto senyum sebab jumpa gilang kencanasari...

cet.

Wan Farhanim said...

peh...smangat glo.bli t shirt siak.bele2 nk tunjuk tange katey.hahaha

cikin said...

jeles gila gua. itu ari gua tengok tshirt dah sold out. kempunan gua nak sedondon dengan lu. hahahha.

macha_sezs said...

fuii...semangat sampai beli baju!!

lu orang mesia ke orang jepun?

:P

@t00neY r00neY® said...

giler smgat..
siap tempah baju..
lu anta kt diri sendiri eh?

StingRay said...

bleh simpan buat baju raya puasa tahun ni..

tasikmerah said...

perghh.. urat tersembul tu yg gua tergoda tu... ha ha.


.

mrblind said...

peh..takde lebih ke brader..pas-pas la..

Hidemichimomotani said...

Peh...semangat pakai baju macam nak pegi tgk bola!hahah.

alif-mikail said...

ah... koi nak baju tu jugak