Tuesday, August 3, 2010

Gua Yang True Punya Tersungkur Dalam Scene Menulis Belog. Skali Tengok Belogsepot Ada Template Baru. Spirit Menulis Terus Menaik. Heh!


Cilakak! tampak ceria pula dengan 'template' baru ni. Gua punya spirit menulis pun macam kembali. Kembali tak banyak, runcit runcit saja. heh! Sempena penukaran 'template' ni gua ingat konsep belog gua nak bertukar juga lah, taruk konsep cerita bergambar macam buku - buku tadika menarik juga dok?

Kembali ke landasan konsep baru gua, gambar ni gua tangkap dekat sebuah tasik yang jauh tak jauh mana dari rumah gua, tapi kalu berjalan kaki buleh kena lemah jantung juga dia punya penat. Itu hari gua pergi berkelah, gua tengok semua menatang terapung di atas air. Sekali tengok gua tak ambil port sangat, Tapi bila gua tengok kali kedua, peh! menatang buleh berdiri di atas air, gua syak gua tengah bermimpi. Rupanya betul. Terus gua jadi kucar kacir tangkap gambar. Bukan senang nak jumpa scene-scene macam ni dekat kampung gua lagi satu nuh. Tapi gua tengok makwe sebelah gua lagi kucar kacir, sipi-sipi nak sembah kolam ni. Gua syak dia ingat menatang-menatang tu turun dari surga. heh!

soalan cepu gangsa dari gua, runcit runcit dalam bahasa omputih mende weh?

10 comments:

h a n i e said...

retail retail lah..

hahahahaha!

gile lu..3 bulan skali hapdet...

Darab Dua said...

gua beriltizam untuk hapdet hari2. amcam? semangat tahun baru dok?

h a n i e said...

eleh..semangat konon..
kang bulan pose..semangat lebur macam eksrem vanilla dalam kokonat shake..

haha

Fadh said...

lu punye true mmg xberape true lg...xbleh nk lawan gua punye true lg hahahaha

gua walau xkenal lubang hidung lu tp gua tau lu punye spirit nie mmg diragui akan ke'spirit'an nye hehehehe

jo said...

haha..
gua nak tengok.......

macha_sezs said...

gua mati mati ingat lu dah terbabas join team vatican.

kedai runcit=grocery shop

runcit runcit= groceries

gua tibai je.heh.

paiseh said...

paus dah jadi imam mesjid blom weh??

J. Love said...

lu tak try ke jalan atas air tu? silap silap ade makwe omputih masuk meminang lu.

Hidemichi said...

betul ke air tu???

lotikus disarimankan said...

Ceskek bro...berjanggut tunggu lu hpdate.eh..burung tu tangkap panggang buat rendang pun best gak...tlg kidnap van diesel dkat gua.gua keempunan nak kawen dengan dia la.