Thursday, October 16, 2008

Kompleks membeli belah di wilayah gua

6 tahun yang sudah

"ko rasa boleh makan tak buah ni?" mulut gua bertanya kepada tuan guru sambil tangan menjamah buah epal di tanah perkuburan cina pada malam itu.

Nanti ada kelapangan gua story la kisah duka ni.

Selepas upacara hujan lebat di tempat gua berhenti, gua terus start jentera yamaha R1 berkuasa rendah ni untuk ke salah sebuah pusat membeli belah di wilayah gua. Niat gua ari ni nak beli selai baju cantik! untuk pakai 1 november nanti. Raya itu hari kewangan gua tak berapa nak membenarkan gua nak beli baju cantik. Sampai saja gua terus parking di tanah halal. itu hari gua kena saman dek polis diraja malaysia sebab parking ikut suka macam abah gua punya tanah. Cilakak! punya polis, motor pon nak saman parking kah?


Mula² gua masuk kedai bernama World of sport. Tgk menarik gua pon cuba. Memang cantik! menarik lagi menawan. Skali gua tengok harga. Peh! luar dari wilayah mampu. Gua masuk pula ke kedai bernama adidas. Memang ada berkenan selai tuh. cantik. harga pon gua ingat boleh la, duit peruntukan tambah pulak potong makan malam gua 4 hari. Gua cuba, tapi tak padan. Gua mintak saiz M. "Saiz M dah habis la dik." Peh! memang bkin gua menyirap sunggoh la kedai kat sini. Baik tak payah bukak. Duduk rumah layan tomtombak gua ingat lagi menarik.

Gua meneruskan perjalanan pulak ke kedai jenama Al ikhsan. "kalau takda jugak aku bakar kompleks membeli belah nih" setan gua dah mula bergetus. Gua kerling kiri kanan mencari baju cantik. Hah! jumpa, cantik lagi dari 2 kedai tak guna tadi. Gua dah mula auto senyum dah ni. Tengok pulak saiz M. Memang saiz orang asia ni. bertambah tambah la gua punya auto senyum. Gua masuk bilik mencuba pakaian. Peh! memang ngam! ini baru nama dia baju cantik! Gua pon keluar dan dengan konpiden gua berkata " kak, yang ni la." "Yang ni last piece, so, ada apa² lagi yang nak ambil? Lebih 100 in single receipt boleh dapat hadiah." gampang! itu jam memang gua ingat nak bakar saja kedai al ikhsan. Apa gila gua nak beli display set. Ntah berapa jenis orang cuba. Tuh belum kira dari pelbagai kategori. Dari kategori kurap sampai la kategori kayap ular. tak ke seram tuh. Apa nih? Dengki sunggoh dengan gua. Bukan selalu gua nak terlibat scene membeli belah ni.


10 minit lepas tuh gua dalam perjalanan ke jentera yamaha R1 bermuka bengis sambil tangan memegang plastik bertulis 'Al-Ikhsan'. Tapi apahal gua pegi beli seluar tight paras buku lali yang ada tali boleh sangkut kat tapak kaki jenama Diadora tuh?

p/s: kepada gadis kedai crocs semalam. senyum lu memang manis. senang² nanti gua sms lu orait


notadarabdua: gua tidak mampu mengerjakan upacara online selama 5 hari kerana gua harus mengerjakan ibadah bersukan di tempat yang line telefon pon tak berapa nk terang. Internet lu jangan mimpi la brader! heh!

16 comments:

mrblind said...

ko duk kat maner nih..apa punya sakai..size M pon x de stock..hahaha..

DarabDua said...

mrblind,
asal baju gua berkenan saja memang takda saiz M. itu yang gua sirap tuh.

alif-mikail said...

sian aok!..

asyik sirap je.. fresh orange satu!

apsal baju set tak boleh beli ke? har har har?

Ojie said...

hahah lu mcm gua gak la bro..asal gua nk beli kasut je musti xde size @ yg tinggal yg display punye je..gile hape nk beli yg display bau masam kaki org lain tuh..gua tau la gua punya kaki size yg standard utk org asia..huhu

DarabDua said...

alif-mikail,
lu jgn main2. display punya bahaya tau.
heh!

ojie,
itu lah! kalau nak kasi adiah kt orang pon gua mmg tak bli display punya.
yah! kita mmg orang asia sebenar. apa brg kasut saiz 11, baju saiz XL. tak asia tuh.

.::c!kzUrA::. said...

erm tu la...sy pon sm la..kalu nk cr bju ke kasut ke msti takde saiz punyer..

aparaa diorg nih..baik ttp je kdai tuh..

Azzam Supardi said...

Ha ha ha! Cheh!

.farah. said...

len kali time kuar je brg tuh lu pegi itu jam jugak..baru ade size..ini dh bkurun baju tu keluar baru nk pegi..mmg la dpt tgok yg display jek..

cherrybomb said...

gud luck perhentian challenge!

farhanaLicious said...

makan banyak2. size L kompem banyak. tak pun XL.

poyotito's said...

al ikhsan memang nak kena cargas sikit kalau lu nak angkat size M beb!
size lain takpa.

*berapa ringgau lu angkat tight tu beb?

♥~ir@~♥ said...

aku ingat baik ko tukar jer saiz ko pg saiz L.,,ekekeke,,

alif-mikail said...

azzam supardi komen tempat aok!

cesss.. koi komen puluh ratus tempat dia sekali pun dia tak pernah komen!

baju set tak boleh beli ye? apasai pulak? kalau tak boleh jual jangan le publish kan kan kan

weeya said...

tu lah.apa barang pakai dispaly set.kannn.

rahimin idris said...

cilakak, asal ada gadis je lu nak ayat.

pass la kat gua sikit.

hahaha

DarabDua said...

.::c!kzUrA::.,
lu mmg satu wilayah dgn gua!
hehe!

Azzam Supardi,
peh! azam supardi melawat laman gua.
memang terharu.

.farah.,
plan gua, kuar saja kilang trus angkt. tp kewangan gua tak meriah. apa bunyi lu sponsor?

cherrybomb,
TQ!
taun depe join lg kut.
haha~

poyotitos,
itu lah! kedai dia meriah sikit.
gua angkt itu sluar rm45.
haram sposen pon tak kasi diskaun.

farhanaLicious,
dah puas gua melantak.
saiz menten M ni.

♥~ir@~♥ ,
gua pakai L kan, jadi macam jubah team tabligh jugak.

alif mikail,
boleh saja beli.
tp dah ramai yang cuba display tuh.
ish.. berat hati gua nak membeli

weeya,
terbaik!
lu menyapot tindakan gua!

rahimin,
gua tak into mengayat ari tuh.
tp gadis tuh dok hint ke arah mintak no telepon. gua bertindak la.
kena cargas beb!