Saturday, October 11, 2008

Lagenda Tuan Guru Terbang Episod II

Perut gua dah tip top. Seperti yang gua janjikan, nih dia penyudah cerita semalam.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

15 minit perjalanan, kami pon sampai ke kedai Tok Mek. Kuli Tok Mek dah tau gua ngan member gua budak terbang, jadi kami memang ada meja khas kt blakang. Apa gila nak duduk depan meja cantik siap ada lilin nun. Dibuatnya cikgu Kadir ketua warden datang, Kompem gua kena silat cekak. "Banyak order malam ni?" Tanya kuli Tok Mek kat gua. Gua senyum lebar sambil tangan meraba poket nak kasi kertas order kat kuli Tok Mek, skali tak jupa. Dah, gua dah start haru. Tuan guru dah pandang gua lain macam. Gampang! Sekarang ni sapa nak jawab, gua punya kertas order dengan duit² skali tertinggal kat dalam poket baju melayu yang gua pakai pegi smayang tadi! "Bengong parok la nate nih!" marah tuan guru. Marah sunggoh tuan guru kat gua itu malam.


Setengah jam lepas tuh, sedar tak sedar gua dengan tuan guru menyelinap masuk dewan makan. Gua belanja tuan guru ais krim bekas jenama kancil perisa vanilla. Gua amik satu kotak besar tuh. Special untuk tuan guru. Ye lah, barang tgh panas, kena kasi sejuk sikit. 1 kotak ada 24 bekas aiskrim. peh! meleleh leleh hidung gua nak perabih ais krim malam tuh!

8 comments:

Dzulkarnain Mohamad said...

malam esok boleh terbang lagi..
haha..

Si Kachak Suparjo said...

Perghh!!

Pujuk pakai aiskrim je. Mcm bdak2 sey.

ha ha.

rahimin idris said...

hahaha lu memang ice2 baby la. gitu punye banyak aiskrim lu bantai!

hahaha

Ojie said...

mkn eskrem? hahaha sgt cute..

poyotito's said...

HA HA HA!
cilakak!!
tip top ending cerita lu bai!
takkan tok guru tak bagi buah selepuk dua kat dahi lu?

Radius.F said...

Hahaha..
Gila nk abeskan ais krim bnyk tu. Mau cika perut.

alif-mikail said...

hahahha..
aduii la.. guling2 koi baca...

poyotitos..
ENDING sebenar camni
Koi reka kena 'setalat' atas dahi sekali wargh wargh wargh.. tapi mcm biasa ending mesti kena cover line..

DarabDua said...

Dzulkarnain Mohamad,
line clear jek gua tebang!

Si Kachak Suparjo,
takkan gua nk blanja percutian ke aspuri pulak.
heh!

rahimin idris,
aiskrim bekas kancil tuh apa la sgt.
3 kali korek dh abis. haha~

Ojie,
seswai dgn status remaja skolah gua syak.

poyotito's,
tuan guru mkn dalam. esoknya trebang tak jemput gua. haram!

alif-mikail,
lu jgn guling sgt, tertanggal kan kain pelikat tuh.
heh!
peh! setalat kejam sgt. haha!