Wednesday, October 29, 2008

Proton Saga Tuh Kereta Buatan Malaysia Yang Pertama

"Pit!!! Pit!!!" bunyi hon yang gua keluarkan sendiri dari mulut gua. "Cik ma nak tumpang ke, saya nak pergi pasar ni." Gua menegur mak sedara gua yang kebetulan ada di tepi jalan. "Takpe la. Ada keje nak dibuat ni." Sahut mak sedara gua. "vroomm...vroomm.." gua meneruskan perjalanan. Tudung tupperware paling besau gua jadikan stereng. Kusyen dari kerusi rotan tuh gua amik 5 keping. Susun 2 depan. Satu seat pemandu yang gua duduk. Lagi satu seat penumpang. Lagi tiga tuh gua susun kat belakang untuk penumpang. Kereta jenis proton saga ni muat 3 orang kat blakang. Macam celaka! permainan zaman pra matang. True punya gua pra matang.

29 comments:

mrblind said...

gua pun citarasa sama macam lu..dulu bapak gua balik keje..gua mintak kunci lori dia..pastu cucuk kat kerusi rotan..jalan..x bagi kunci..gua cenderung untuk mengamuk..hahaha..

Rahimin Idris said...

cilakak. lu memang advanced la. gua syak kalau lu fikir lebih sikit je lagi mesti bikin keretapi atau roket pulak.

cherrybomb said...

naka molek zaman budak2 mung..hahha.tp aku dlu ado jgk gtu..susun2 kusyen kusi rotan wak main treasure hunt.haha.

Ojie said...

hahaha..abes sudah besar nih lu pakai kereta proton x?

sultan said...

time kecik2 dl aku siap pasang turbo kat kete mcm tu. gempak satu komuniti budak2. selamber...

@tune® said...

up abes lu bawak kete proton saga time tuh weh...lg² xde lesen bawak kete tuh...xde awek pandang ke?

hanis said...

best2...

hanis said...

jgn lupe p blog koi.. amik reward!

Qaseh.Darwisy said...

hahhaa...kreatif inovatif..dan bermotivasi..

DarabDua said...

mrblind,
lu nih pesen mengamuk jugak kecik2 eh?
haha~

rahimin idris,
kecik2 gua dh bikin roket kalu, dah lame gua ganti itu syeh muzapar pegi angkasa. heh!

cherrybomb,
hoh! main tresure hunt. lg bijak nih.
hehe~

ojie,
gua curi kereta en. bakeri skali skal ada la. haha~

sultan,
advanced! lu mmg jauh lg advanced!

@tune®,
gua drive dalam rumah. tade awek nak nampak. klu nmpk mmg up habis!
heh!

hanis,
reward segala. nih gua malu2 nie.
haha.. TQ beb!kena kasi ucapan kemenangan tak ni?

Qaseh.Darwisy,
keretip inovatif bab sepah rumah gua mmg champion.
haha~

fadh said...
This comment has been removed by the author.
fadh said...

aku dulu ayah beli set kerusi yang ada roda...so aku pun lari sambil tolak kerusi tue dan lompat atas tempat duduk dan kerusi tue pun meluncur laju...last2 ayah aku cabut roda kat kerusi tue...padan muka aku...aku link ko...

Dzulkarnain Mohamad said...

dulu2 kerusi gitu aku buat rumah..

benjamin aka pekik lunak said...

ok la tuh bro, dari main masak2.

farhanaLicious said...

erk. dulu masa kecik men buat rumah guna menda alah neh. tatau la apa benda nama dia. alah, mozek kecik2 tu. yang selalu ada tandas or tangga tu.


*tau x ape tu? uhu~

azlin hashim said...

wakakaa... bagus gak ar kete jenis gini, tak yah guna minyak.. jimat duit ye tak...

ilazz said...

~huhuhu~ lawak sungguh!!

histeria wa dibuatnyer :p

o-y-e-t-t said...

wa dulu pkai 2 kusyen jee.wa sekeping..adik wa sekeping..adik wa jadik eddie lawson...wa jadik randy mamola...ada kenal sama itu orang??haa..moto GP beb...(moto gampang)

ms.eafatihah said...

bapak ah..lawak gila!!!
memang mental..
yang xtahan tuh mak sedara die leyh layan jugak..haha!

cikin said...

dulu kecik² aku pun ade main susun kerusi meja makan tu ala² macam bas. ekekek..

Nuts@Kacc said...

hahaha..klaau la tu kusyen mak aku..sah dah kene hambat..kecik2 dulu aku slalu rembat beskal arwah nenek aku...dengan bangganya aku bawak keliling kampung dengan kepala bawah palang beskal..hehhe..



*dengan bangganya aku kuar ikut pintu depan seteleh menceroboh umah org...hahhaha...tumpang lalu..*

biskutrajin said...

ko keta, aku main bas bas...main kat bendul konkrit bwh umah...ade la 4-5 org gak bleh nak sekaligus..hahah

suya said...

aku pnah men camni gak mase kecik

DarabDua said...

fadh,
lg maju dr gua. kecik2 lu dh jd peluncur.
heh!

Dzulkarnain Mohamad,
terbaik! kecik2 lu dh jadi kontraktor

benjamin aka pekik lunak,
hoi! masak2 gua main. jugak!
haha

farhanaLicious,
nih lg sorg kontraktor muda.
cerdik benar.
heh!

azlin hashim,
bagus tuh bagus jugak tp masalahnya tak gerak ke mana ni.
haha~

ilaz,
hah! histeria dah. lu skolah kt mana ni?

o-y-e-t-t,
haha.. kecik2 dh merempit. gua smpt kenal mick dohan ngan norifumi abe.

ms.eafatihah,
kan tak layan gua merusuh tak tentu hala susah pulak!

cikin,
mesti lu ada cita2 nk kd drebar bas ni.
heh!

Nuts@Kacc,
gua syak mak lu pesen garang benar ni. beskal tuh berat bai. kan terbalik kena 2 org mengangkatnye.

biskutrajin,
nih sorg lg drebar bus. hahah~

suya,
sorang lagi drebar rali muda dijumpai
heh!

this.is.not.me said...

bai,aku rse mak sedare ko takut ko paw die duit minyak ahh..
muahaha~

this.is.not.me said...

owh..aku ingin link kamu..xkire boley ke idak,nk jugak..!
lalala~

l.i.f.e said...

hahaha...kiut..comel!
pandai jugak kanak2 zaman dulu ye

DarabDua said...

this.is.not.me,
gua syak macam tuh jugak.
gua dh link lu dgn jayanya

l.i.f.e,
tuh saja menan plg canggih zaman gua.
haha~

.::c!kzUrA::. said...

haha..mmg solid la pmainan lu jaman kecik2 dl.. :D