Friday, October 31, 2008

Rumah Gua Bukan Pesen Letak Pinggan kat Atas Bumbung Tak Tentu Hala

"Li, clear dah?" tanya gua kat adik gua. "Tak lagi, kanan sikit.. haa.. atas pulak, sikit lagi ni. benti²! cantek! terang benar ni." Balas adik gua. Boleh jugak gua tengok sinetron Sitti Nurbaya dengan clear akhirnya. haha!

Aerial TV rumah gua ni pesen cucuk dengan dawai saja kat blakang tuh. Pastu tepek kat dinding dengan soletape lepas jumpa line clear. Tuh nak tengok TV3, kalu gua gatal nak tukau TV1, kena ejas lagi. Kalu tak ejas kan penuh la semut kat TV1 gua tuh. Kadang tuh berlaku jugak kes hilang sabar bila sedap² gua layan movie kat TV2, soletape yang gua buat tepek dawai kat dinding tuh gatal nak buat hal tertanggal. Memang hangin bai. Gua tak bohong. NTV7? TV8? TV9? hoh! lu jangan mimpi. Penuh semut kat TV² tuh. Tambah pulak dengan bunyi "sssssstt". Gua syak sambung dawai 10 meter pon haram tak dapat.

Tapi Gua tengok aerial rumah Mak Tengah tuh cantek jugak. Dia bukan kategori pinggan ASTRO tuh. Nih pesen yang tinggi nun kat atas bumbung, lepas tu kat atas tuh ada menda alah yang cabang² macam tulang ikan. Peh! memang clear gaban jugak gua syak. Silap² TV philipina pon dapat, tiap² hari la tuh boleh layan drama Pangako Sayo. Dapat TV indonesia pon kira ok sangat dah. Boleh melayan sinetron siang malam. Ini macam kalu, gua potong dawai pastu sambung masuk rumah gua cantik jugak. haha!

NotaDarabDua: Bermula malam nanti gua tidak mampu mengerjakan kontrak memblog selama 10 hari, gua nak membawa diri ke wilayah berkod +62 secara menggalas beg. Kat sana jangan harap gua nak bertenet. Apa gila gua pegi jauh² pehtu dok lepak pusat kompiter berinternet siang malam layan blog. Tak ke huduh perangai tuh?

p/s: Ari tuh gua jadi teruja tak tentu pasal. Tapi sehari dua ni dia jadi dok berat ke cuak. Debor pon datang lain macam saja. cilakak!

30 comments:

Nuts@Kacc said...

ko suh la sapa2 amik kontrak pegang dawai tu..hehhehe.sahh cerah je tanpa ganguan semut2

DarabDua said...

menarik jugak. tp duit kontrak lu bayau. amcam? heh!


weh! awl bgn, ke lu pesen tak tido mlm nih?

Ojie said...

hahaha lu jgn beb..silap2 dh sampai sana lu meroyan nk bukak blog jugak..lu pecaya la ckp gua..hehehe gua syak lu akan ada hati nk buat perangai huduh tu..hahaha

hanis said...

darabdua...
kalu dah addicted... p ceruk mana pong tetap gatai nak tekan papan kekunci..

mrblind said...

gua pun syak macam ojie..esok pun gua nak kena outstation nih..tapi gua kurang pasti situasi gua kat sana macam mana..gua dah gigil semacam kalau dua tiga ari x update blog..

Fadh said...

jangan...koi kata jangan, jangan laa...babil betul laa...jangan laa tak pergi membawa diri mengalas beg di belakang...pergi jangan tak pergi... heh he he he heh he h he h he eh he ehe he ehe ehe

rahimin idris said...

10 hari je. jangan bimbang. sambil merayau buat promosi blog gua sekali. dari mulut ke mulut!

DarabDua said...

ojie,
gua cuba ukt elak ni. tapi nnt gua ada hapdate dari sana lu jgn mengata sudah. haha!

hanis,
uih! seram bunyik tuh. lu dah kena ka penyakit ni?

mrblind,
hah! lu dah parah nih gua syak.

fadh,
gua nak pegi nih. tgh lipat baju.

rahimin,
tuh lu jgn risau. Kalau ada modal gua buat flyers kasi kt cewek² indon suh melawat blog lu. amcam?

yanhashim said...

aku pun fikir macam ojie, bro!
kat sini je lu cakap ta nak bukak blog.
dah sampai sana, mengigil2 badan lu sebab ketagih blog.
hahaha

Dzulkarnain Mohamad said...

lu ni nak pegi tanak..kejap teruja kejap cuak nih..

gua ingat otak lu dah berat ke blog semenjak 2 menjak ni.

DarabDua said...

yanhashim,
aaaaahh.. gua nak kuatkan semangat paranawei gua utk tidak bertenet.
hahaha~

Dzulkarnain Mohamad,
gua nak pegi le.
yg buat gua cuak lain macam ni, gua tak pernah ke seberang laut nuh. tambah pulak gua tak pernah naik menda alah terbang tuh. haa.. tak ke cuak tuh

o-y-e-t-t said...

wahhhh...wa pun ke wilayah +62 jgk senin nih..jmpe disane...heheheh

hanis said...

darabdua...
koi kan yang menurut perintah!
siyol je ko...
bile nak amik AWARD?
ko nak aku merusuh ke???

DarabDua said...

oyet,
hah! lu pegi honeymoon apa?

hanis,
koi dah save la. nnt tunggu kemunculan. aok jgn riso, kalu buleh koi nak print tampal diding. tp pinter kaler tadak. itam putih tak berkenan koi. heh!

@tune® said...

kuat sgt ke semangat lu xnk bukak blog...lu da kategori tegar da...

kalau kt Johor ariel smua tinggi mencanak..nk clear dpt cite panas indon ngan singapore...xyah pakai kuali kt bumbung..tp kalau tv kene panah petir..wa tatau la..

this.is.not.me said...

saye pun nk cam incik rahimin jugak..sile promote kan blog saye di sne..duit promosi ditanggung oleh akaun incik DATABDUA..sekian.

p/s:hv a safe journey!

Qaseh.Darwisy said...

boleh tanggal gigi haku kalau x bukak blog sehari..ceh,ketagih siot..

ilazz said...

ko masuk astro je laa. abih citer.

sungguh aku x sangka ropenyer ko ni minat citer indon.

alahaiiii...

.farah. said...

haha..jadik ler mcm koi.tb kt umah wosak.trus tak tgok tb smpai skg.xde maknanye samarinda ke..air merinda ke..ape ke..

cherrybomb said...

cari nia ramadhani ko sano?hahahha.aku sero de sapa sano mung buka jugak blog tu.haha

Muhammad Azli Shukri said...

salam singgah saudara.

man_helang said...

ko pateri wayer kat kualai bro...klear gle gambo tb nanti...

zizou said...

rumah gua letak sudu jer kat atas bumbung, terus line clear

tasikmerah said...

arial rumah lu kasi nak 10 meter ke atas. gua syak TV australia pun boleh dapat ooooo.......




:p

azlin hashim said...

tgk mcm rokers! tapi jiwang rupanya... wakaka... jgn sampai kena karen dah lah ek..

farhanaLicious said...

aha. teringat zaman kecik dulu.

*selamat menggalas beg dgn jaya nya.

alif-mikail said...

+62 tu bukan Zimbabwe ke?..
sana lagi power WIMAX tu.. silap2 kena akitake .. baru aok tahu hahahahaha

biskutrajin said...

las time ejas2 ariel ni mase aku drjah tadika kat kg aku..mmg xdpt hape langsung...kabur....mase drjah 5...terooos pakcik aku letak pinggan ats bumbung

Anonymous said...

[url=http://firgonbares.net/][img]http://firgonbares.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]student discounts on adobe software, [url=http://firgonbares.net/]be a software reseller[/url]
[url=http://firgonbares.net/][/url] recommended educational software buy dreamweaver software
how to install windows vista [url=http://firgonbares.net/]quarkxpress to indesign[/url] educational software for children
[url=http://firgonbares.net/]to buy microsoft office software[/url] cheap computer software
[url=http://firgonbares.net/]vio software discount[/url] discounted software for students
you buy computer software [url=http://firgonbares.net/]academic software uk[/b]

guest said...

fuck ar weh