Tuesday, November 25, 2008

Kadang² Secebis Kata Bisa Membelah 2 Jiwa Yang Mungkin Telah Lama Bersatu

"pheewiit" Bunyi hansep gua. Itu bunyi baru tanda sistem pesanan ringkas diterima. Gua baru saja bubuh 2 3 hari lepas. Tapi musibat mana pagi² dah nak cari pasal dengan gua ni? Gua dah mula syak meksis dah. Meksis tu memang selalu cari hal dengan gua pagi² tak berapa nak buta ni. Kalu hantar pesanan kata kredit gua nak bertambah memang auto senyum gua, ini dok sibuk nak kabor kredit gua dah nk luput. Apacer? Ganggu mimpi indah gua saja! Pesen hansep nokia ni, kalu dia terkunci dia kena tekan tengah tuh, kemudian baru tekan kekunci "*". Tekan pulak kekunci bawah tulisan "papar", baru boleh baca.

"Syg nmpk abg b1st dgn sorg girl kt mamak td. Siap tlg suapkn lg." mesej dari no yang memang haram tak pernah ada dalam buku telepon gua. Sejak bila gua jadi abang ni? Sejak bila pulak gua ada sayang ni? Macam² persoalan timbul dalam jiwa gua.

Gua pon balas la itu pesanan. Kan tak balas dikata sombong pula" yup, abg ovrnite umah die mlm td. Bgn kitorg trus b1st."

Gua ingat dah settle kat situ dah. Tapi ada sampai lagi mesej. "PUTUS!" Garang sunggoh mesej dia kali ni.

Dah alang² mesej percuma yang meksis bagi kat gua raya hari tu tak abis² lagi, gua balas lagi "indah"

Amcam? Gua kategori kejam ke mesra alam? Itu la, lain kali nombor balak lu simpan elok² dalam hansep tu. Kan dh silap nombor. heh!

30 comments:

Nuts@Kacc said...

alahaii...malang tul la minah tu..dia baru kenal kot balak dia tu..tu yg no pn tak berapa nk hapal..hehehe

o-y-e-t-t said...

lu terai call dier..dgr laaa suara dier menangis2...ahahahah...tu baru kejam..tp lu jgn laaa bersuara..kantoi kalu dah tak feel

KARKADEWA said...

lu dah merentuhkan masjid ni....
yg kluar berite org terjun bangunan pasal putus cinte tu sume lu pye keje la ek..??

Princess Azi said...

hahahahahahahhahahah
stat dari hari ni before message sent aku nk check dulu nombo
hahahahhaahahahahahahha

haku said...

mau meroyan minah 2 ak rse..wahahhaa..tp ak brat rse die sje nk msg test line kt ko 2.kire ap org arab ckp tu..
hhmm..

hah!!

'SA'

mrblind said...

lu memang haram j..gua dah pecah perut gelak ni..

antusabun said...

Perghhh..jahat giler

Hanim said...

Perghhhh...jahat gilerrr. Cam mana kalau tu msg mintak cerai? Mesti jadi isu sampai ke Mahkamah Syariah bawah heading "Suami" Melafazkan Talak Melalui SMS. Hahahahahaha

ilazz said...

wehhh jahat la ko.. tp apela punyer sengal nau awek tu. no balak pon x hingat..

jgn dia jadik cam acik seksi nak tejun bangunan kt ganu tu dh ler. he he

Qaseh.Darwisy said...

hahahaa...kesian minah tu..mesti gila benci punya kat balak dia tuh..Apedaa ko nih..Tragis..tragis..

sidra kamar aisa said...

hoaahaha..title sikitla punya..

this.is.not.me said...

title lu tak boley tahan punye..haha~
bai..pengajaran dlm entri kali ni akan gua catat dlm buku pendidikan moral jiran gua..orite?

sultan said...

oit... cam awek aku je tu. patut la skrg ni aku call dia x angkat2. cisss...

farhanaLicious said...

hahaha. dasat ah. tapi gua suka!

yanhashim said...

haha
abang ni romantic lah.
aduh
macam mana nak berhenti ketawa ni.
haha
kesian kakak tu.
tk pasal-2 putus

macha_sezs said...

hahaha...hebat..hebat..
tapi...."indah"...????apekah??

@tune® said...

menarex...gua pon nk cube la...
harap² ade la laki org sms gua mlm nih...

cikhajar said...

nakal btoi die ni...sian akak tuh.. hikksss

cikin said...

perghhh.. kijam ar lu ni bro. sure minah tu meraung tak henggat. huhuhu.

tp entri ni mmg terbaek utk diabadikan dalam buku pendidikan moral. hahahhaa..

suya said...

oke itu kejam.

Rajuna said...

dis is pang rok brader...gua caya sama luuuuuuuuu!!!!

norsaritanaini said...

hahahahahaha...lawak siut...sakit perut gelak...sian kat awek tuh...hahahhaha..

opsss...salam jengah yer...

famia said...

gila selamba kering.
lu memang pencegah maksiat, bro.

hanis said...

ai like........

.farah. said...

haha.lu memang kejam dari dulu.hehe.

DarabDua said...

nuts@kacc,
gua bukan sengaja sgt.
haha~

oyek,
taknak gua call. buang kedit saja.

karkadewa,
erk! itu gua tatau weh!

princess azi,
baik lu cek elok2!
silap anta kt gua ke, mmg kena la

haku,
aaah.. test line kalu call la.
baru true.

mane link lu weh!

mrblind,
hahaha~
gua tak sengaja!

antusabun,
gua nak tunjuk mesra alam saja.

hanim,
tuh gua tak tahu la.
kecuaian membawa padah bai!

qaseh.darwasy,
kesian kat gua le.
pagi² gua dh kena gangguan.

sidra kamar aisa,
tajuk kena solid!

this.is.not.me,
haa.. catat jgn tidak catat!

sultan,
hoh!
nasib aa lu.

farhanalicious,
haa.. lu nak buat jugak la tuh.

yanhashim,
gua baru blaja romantika ni.
ok apa?

macha sezs,
indah! dia padu dan solid.

atune,
try weh!

cik hajar,
dia yg nakal. buat2 salah numbur pulak.

cikin,
lu pon nk tulis dalam buku pendidikan moral eh?
ni buleh jd bab brapa?
heh!

suya,
kejam runcit² saja.

rajuna,
ya! ini mmg rok punya!

norsaritanaini,
gua ada jugak rasa kesian sikit2.

salam jugak!

famia,
slamba!
gua ada jugak pasang cita² nak pegang jawatan pecegah maksiat.
haha~

hanis,
ai pon like jugak!

.farah.,
gua baru into kekejaman nih!

cherrybomb said...

hahahah.kalu aku pn buak bendo hok sama kot...:P.pagi2 lagi kaca org tidor.haha

anore said...

hahah!! aku kene ngan minah indon, tanye knape aku nak putus ngan dia..ape kejadahnye, aku pompuan la weii!!!!

nana said...

wahhhhhh cilakak! entri ni sudah lame nampaknye tapi wa nak comment jugak sebab wa syak wa kene comment jugak. dem aaaaa lu. wahahaha

sesuciqiellah said...

giler arr lu.. wakakaka... slumber otak lu jer jwab cam tue kompom tsunami arr ngan balak dia.. wakakaka wa pun nak wat arr cam lu bro...