Monday, November 10, 2008

Lu Ingat Naik Kapal Terbang Tuh Semacam Naik Bus Balik Kampung Ke?

Lepas saja gua tahu tiket kapal terbang gua telah dibeli oleh member gua yang masa tuh gua tak kenal pon, gua mula jadi auto senyum. Perasaan teruja tuh dia mari semacam saja. Bila dah teruja tak tentu pasal ni gua mula la terkinja kinja. Gembira gua nak kabor. Baru pertama kali nak naik mende alah terbang ni. Dah tengah auto senyum tuh gua terus turun bawah nak kabor berita gembira gua kat osmate² gua yang tengah syok layan Animal Planet kat TV556. Sebelum gua kabor sempat lagi gua dengar orang Animal Planet tuh cakap singa laki ni pesen pemalas cari makan. Tapi dia champion bab buat projek, singa laki afrika buat projek sehingga 50 kali sehari. hoh! satu rumah gelak! haha~ Minum tongkat ali 5 jag sehari gua syak ni.

"Nanti 1.11 ni lu boleh anta gua kt LCCT dak? gua nak pegi indo. kapo terbang pukul 630 petang." Kata gua dengan muka penuh auto senyum. Member gua muka tak berapa nak ikhlas menjawab "Boleh saja. Kul 3 gerak cun la tuh." "Lancau lu nak gerak pukol 3. Semangat benar nak hantar gua. Kita tengok wayang ke apa lu kat Midvalley nuh. agak² kul 5 kita gerak. Sampai pukul 6.30 ke gua terus naik. Tak ke cantik timing gua setting tuh." Tiba² gua reply dengan nada tak setuju. "Kepala jubo lu. Lu ingat naik kapal terbang tuh semacam naik bas Transnasional yang lu naik nak balik kampung ke? Kapal terbang nih pesen kena check bag bagai. pungpangpungpang" Bebel dia kat gua.

Cilakak! malu gua. 1 rumah gelak kat gua macam deme tuh gelak kat singa laki tadi!

29 comments:

o-y-e-t-t said...

minum tongkat ali bole menang motor tu beb...wahhhamacam indon???wa syak lu mesti tanak balik sini terus kan...tp terpaksa balik sbb tiket dah ade...kan kan kan

DarabDua said...

oyet,
indon terbaik beb! nak² bandung. tapi gua backpack saja. melihat indonesia dari kacamata gua. bukan holiday biasa.

hanis said...

loh...
sambil garuk2 kepala...

sultan said...

nnt kalo rase nk terkencing ko jgn lupa suro pilot tu berenti kat petronas yg berdekatan...

Ojie said...

huh lu blk jugak mesia..gua ingt lu nk bermastautin kt sana..tp susah gak kalo lu dok lama2 kt sane sbb gua syak lu blh kena demam gigil nnt..

mrblind said...

lu dah balik..amacam holiday..ada baik ke.

cherrybomb said...

hahaha....ada tersangkut jugak awek bandung kelas kelas model...hehehe

Qaseh.Darwisy said...

heheh..agak2 gayat x naik kapal?tinggikan.hahahhaa...

ilazz said...

mesti ko nak jdk cam singa laki tu kann...

huhuhu!!

yoshz said...

gi bandung ker? kirim sirap bandung satu bungkus eh.tapi singa laki tu...pergh.

@tune® said...

mesti singa laki jd idola lu la tuh...tp bukan lu saje..mesti smua laki gak...singa tape..jgn buaya...

farhanaLicious said...

huh? teruk nya kaum singa tu. haiwan pun pandai menggatal!

yana said...

yeah! awk dh balik
ole2 dari tanah jawa ada x utk saya?
hehehhe.

DarabDua said...

hanis,
jgn garu kepala weh!
kan tanggal rambut palsu lu.
haha

sultan,
boleh jugak klu drebar tuh tak nak kasi gua kencing lam kpo terbang sia.
heh!

ojie,
weh! gua balik beb! rindu keluarga terpaksa gua tinggalkn cewek2 dibandung nuh.
haha~

mrblind,
holiday gua terindah!

cheerybomb,
kelabu mata gua tau, taktau nk pilih yg mana 1. haha~

qaseh,
tak gayat. tp dia cuakk bila mende alah tu gegar.

ilazz,
weh! tade pasal gua nak jadi singa,

yoshz,
bukan stakat sirap, mee bandung pon gua dh tapau utk lu.
heh!

@tune®,
nih sorang lg tuduh gua nak jadi singa. takmau weh!

farhanalicious,
teruk.. mmg teruk. tak senonoh benar peel dia.

yana,
yah! udah selamat pulang sih!
ada. rajin2 datang la tuntut.
hehe:p

yanhashim said...

bro!
oleh oleh gua mana?
hampeh la tuh
gua dah tau.
lu akan cakap lu terlupa
hampeh la lu!

eheh :P

DarabDua said...

yanhashim,
lu brani datang la tuntut ngan gua.
gua kasi keychain kat lu.
nak?

yanhashim said...

keychain je?
adeh bro.
up sikit la.
tiket kapal terbang ke indo ke.
percutian untuk dua orang ke.
baru lah best.

DarabDua said...

yanhashim,
peh! tuh bukan ole2 nama dia. tuh dh pesen hadiah cabutan bertuah dah.
haha~

poyotito's said...

lu kabor nak tapau makwe bandung kat gua sorang, mana wei??

gua dah stenbai tongkat ni

HA HA!

af [ R ] ed said...

awek bandung lawo ke ? kalau ade sepam cam bunga cinta lestari. nk gak gua sorang.handbrake gua on bila2 masa. hahahaha, ape cer ade org blanje tiket kapal terbang ? lu di bawak lari ke ?

Fadh said...

wargh wargh wargh...ada gak manusia yang kuno mcm ko nie...51 tahun bang merdeka...bukan sehari dua...letih dr mahathir usahakan pembinaan airport sepang...selain nak meng'kaya'kan diri dia dan kroni2nye...dia suruh rakyat malaysia merasa naik kapal terbang(gelak tahap cipan)

alif-mikail said...

ni kira dah balik ke? hahahaha

eh! nama aok sapa aaa?

lawok la.. ahhaa

rahimin idris said...

lu dah balik? apsal tak upload foto bandung?

.farah. said...

haha oh 1st nov lu gerak g indon eh? time beday gua tuh.watpe g sane weh? bes dak?

DarabDua said...

poyotito`s,
dah ada nih sorang gua bwk blk. meh amik dgn gua. kalu lu tumbang jgn cari gua.
heh!

afred,
cewek bandung mmg mari gua kabor. level2 sinetron tuh. mana ada org blanja gua bli tiket. tlg belikan ada la. gua mana ada itu kedit kad nk bli.

fadh,
smpi ati lu gelak kt gua.
gua nih pesen kuno sket. tp skang tadak dah.
haha~

alif mikail,
gua dh selamat pergi dah pulang!
tp gua rasa berat ati nk blk. sbb cewek sana mmg mari!
heh!

rahimin,
gua baru saja balik.
nnt kan gua up 2 3 keping.

.farah.,
kan gua dh wish ari tuh.
gua gi backpacking kt jakarta-yogja-bandung-jakarta.
saja nk kenal negara org

tasikmerah said...

gambor... mana gambor inulnya?

he he.

Faridz Yunus said...

gua syak lu ni suka tgk animal buat projek ek?wakakaka..

apa-apa pun bandung mmg best.outlet bnyk nak mampos..

.farah. said...

oh camtu.hee.gua tahu dh lu wish.saje bikin lu panas.ekeke.
lu xde YM ke?

DarabDua said...

tasikmerah,
gambau inul tadak, tp gamba dinda gua ada.
haha~

faridz yunus,
itulah. bandung tuh mmg surga soping.
bila lu nak bawak pacar lu pegi sana?
haha

.farah.,
hoh! gua ada wai em. rajin2 lu add gua le. xcrime69 at yahoo