Monday, December 22, 2008

'Chill' Belah Mana Gua Pun Tak Tahu, Tapi Dia Agak 'Chill' Jugak La

Hujung minggu ni memang 'timing' musibat² kat muka bumi ni 'chill'. Dari budak² sekolah membawa ke orang tua pencen. Yang kutu pula memang malas nak cerit gua, tuh dari ahad sampai le ke ahad semula, tiap² hari 'chill'. Mende yang 'chill' gua pon tak tahu. Yang lelaki² urban pula sibuk menge'chill' di kedai² kopi. Bukan kedai kopi Pak Akob weh! ni kedai kopi kategori Starbucks. Alah, kedai kopi yang sampai belas² ringgit segelas tuh. Yang ni takda kat kampung gua, kat Kolumpo banyak juga gua tengok. Kampung gua ada kedai kopi Pak Akob saja. Paling up pon cendol Mael. Gadis² pula sibuk nak 'chill' kat pasaraya, shopping sakan. Hujung tahun banyak sale katanya. Ada sesetengah kes yang gua dengar tuh sampai beli kasut seminggu sepasang. Nak buka Bundle kasut agaknya. Hok duduk mabuk bercinta pulak 'chill' kategori cinta kotemperori maksiat. Kemain lagi amik port paling redup kat taman. Selamat sikit nak ringan². Cilakak! menda yang ringan, menda yang berat gua pon tak berapa nak pasti.

Yang paling gua tak boleh pergi warga asing punya 'chill' . Pekena lepak depan KLCC pulak tu . Pesen dressing pakai jeans ketat. Baju pula pekena kameja, bubuh pulak dalam seluar jeans ketat tu. Peh tuh pekena dengan jaket. Yang dah lama kat messia pekena jaket kulit, yang baru sampai pula jaket jeans saja. Peh! huduh weh! punya panas kt kolumpo tuh buleh pulak dia dressing macam kat London. Dah dressing macam tu, kemain lagi nak "phewiit.. phewiitt" gadis² dan makwe² messia. gampang betul! Ini memang gua tak boleh pergi. Tengok saja rasa nak paranawei sorang².

Tapi kenapa hujung minggu gua pergi cari penyakit masuk acara lari² sampai 44.7 KM? Ini bukan lari runcit², ini lari dari terbit fajar membawa ke terbenam matahari! Dari tepi pantai membawa ke puncak gunung! Dia punya penat, tak buleh nak kabor gua. Memang champion! Gua dah mula rasa sengal² otot, tulang paha pun semacam nak tertanggal dari lengukungan pelviks. Nih gua syak, tanggal tulang paha buat sup gear box pun dah tak berapa nak laku dah. Amcam gua punya 'chill'? menangkap dak?


tera kalu, cari mana gua. gua sendiri pun tak jumpa

30 comments:

ilazz said...

ko lari smpai abis ke atau ko lari 10 meter je? :P

DarabDua said...

ilazz,
gua lari sampai abis weh!
9 jam jugak la
hoh!

af [ R ] ed said...

Gua syak lu adelah lelaki yang berambut kerinting berseluar bunga bunga cinta kaler pelangi weh! betul dak ? sebelah batang "start" tu. kan kan.. haha lu jgn nk lari bai!

FarhanaLicious said...

haha. gua kompem, lu yang pakai suar bunga bunga tu. buat buat tak jumpa cari lak. heheh!

this.is.not.me said...

gua taw..gua taw!
lu adelah tiang tersebut..betulkan??xD

o-y-e-t-t said...

oiii...segmen malakof ka?

antusabun said...

Ada jugak masa lu buat benda2 macam gini ye. Lu memang pelik la.

tasikmerah said...

mau jatuh peranak ni weh.... ha ha.

apei budak kampung said...

perhh mmg dasat lu punya chill. ni katogeri belia benci dadah!

Hidemichimomotani said...

Dari terbit fajar hingga terbenam matahari? Lu ni sebenarnya join larian tu ke atau dok puasa ganti kat rumah je???

Yang seluar bunga² harap² bukan lu la...ah ah ah.

LotsOfLove said...

Salam singgah..

TeruTeruBozu said...

haha..ayat bawah gambar tu yang paling menarik..

macha_sezs said...

gile kental la lu bro...hebat..hebat..

@t00neY r00neY® said...

gua bajet lu tukang tangkap gambar jer...tol x?

paiseh said...

lu kt belakang nuh!
betul dak?? hahahaha...

DarabDua said...

afred,
peh! bukan weh!
haha~

farhanalicious,
cilakak! asik teka brader tuh je.
bukan weh!

this.is.not.me,
ni lagi salah!

oyet,
ini eco x country chellange.

antusabun,
memang gua tadak kerja itu jam.
heh!

tasikmerah,
hoh! lu nih!

apei,
haa.. buleh jugak gua join AADK nnt.

hidemichi,
tuh dia punya lama mengalahkan pose weh!

ni sorang lg tuduh gua sebgai mamat tuh.
haha~

macha,
nih gua dh ketar. bukan kental dah.

atooney,
lu sangat salah!
heh!

paiseh,
cilakak!
buleh tahan pandai lu.
haha~

KARKADEWA said...

ah..
sape2 juge la yg posing tepi tiang...
nak "menjual" ke..??

gua syak time ni lu tgh sedap lena atas tilam ni brader...

darkk25 said...

ah, best dok? buleh mcd?

one love said...

wah, bestnya ur way of chilling!

serius! looks fun ya amat!
:)

alif-mikail said...

ni bukan takat chilling ... syling pun lari.. err.. golek.. er.. entah..

weh! rajin bebenor aok jadi atlit.. ahhaha..

cikin said...

pergh, lu memang mantap la bro. kalau gua 'chill' cenggitu, sure dah separuh mati. hahahaha..

ab geldofg said...

:)

Nuts@Kacc said...

mmg takk syak lagi la...gua kompom yg banyak bulu kaki tahapp gulung2 tu lu kann....?hahha

poyotito's said...

wooo!ini macam berketul la betis lu beb

sultan said...

lepak cendol la br urban brader. haha...

cherrybomb said...

hok dr ahad sampai ke ahad smula tu nakalnyo....hhahaha..de mung mikir

DarabDua said...

karkadewa,
cilakak! gua susah2 lari weh!

darkk25,
tak buleh mekdi pon! buleh penat saja.

one love,
pagi2 tuh dia fun. masuk ptg tuh.
peh! separuh pengsan gua jadinya.


alif-mikail,
gua atlit bidang terjun!
haha~

cikin,
memang gua dah separuh mati itu jam!

ab,
gua nak senyum jugak le :)

nuts,
bukan weh!

poyo,
tak ketul lagi. dia jadi berisisik.
muskel gua!

sultan,
cendol gua baru pekena petang semlm!

cherry,
tuh kutu punyo chill.
kiro nk chill jah.
haha~

mat mimpi said...

wow aktiviti selain golf .hehehe

Princess Azi said...

chill gila weh
marathon xajak
cenni aa...
gua da lame gak x lari ni
heheh

kucing kuku hitam said...

time tu ko g toilet kan? sbb tu ko xda dalam gambar kan?