Wednesday, December 24, 2008

King... King.. Entah Mende La Lu Ni King. Gua Pon Tak Berapa Nak Paham Lu King

Gua ada sorang member, nama dia King. Entah mana dapat nama king gua pon tak berapa tahu. King juga merangkap teman serumah gua. Dah la teman serumah, kami sebilik pulak! Gua dengan King duduk master bedroom. Master tak master sangat la, dia master sikit² saja. Mende dah king, kena la duduk master bedroom. Bilik gua dengan King takda katil, pesen tido tilam tak berkatil saja. Kat dalam bilik ni tilam King sampai 3 keping. Dia lapik 3 keping tuh tinggi benar jadinya. Memang king! Gua pulak 1 keping saja tilam. Peh! memang kodi weh kalu nak banding dengan king tuh. Tapi kalu King balik kampung memang gua curi² tido kat tilam king. Menangkap jugak tido tinggi². Dapat pulak tilam jenama "Kingkoil". Patut la king selalu bangun lambat! haha!

King ni gua nak kabor, beliau seorang yang serius. Muka nak tarik saja. Gua melawak pun dia tak berapa nak amik port sengih. cilakak king! King jugak seorang yang pendiam. Pendiam sikit² la. Bukan pesen pendiam tahap orang tanya pun tak jawab tuh. Alahh.. macam lu nak ngorat gadis yang bajet cun. Tanya nama baru, diam mengalahkan Paksu bisu pulak! Tapi apa² hal, King ni dada bidang, perut petak enam. Tapi itu dulu la. heh! Sekarang perut dah petak satu. Senang hati katanya.

Satu malam nan sunyi, tengah sedap² gua baca artikel kat internet, masa ni King pun depan kompiter jugak. Ntah mende yang dia buat gua pun tak tahu. Tiba.. tiba..

"Tang!!" Bunyi tangan king mengetuk meja kompiter. Kasar bunyinya "Babi! Anjing! Celaka punya orang!" King tiba² marah. Marah benar King itu jam. Itu jam jugak gua jadi debor. Takut la gua buat salah. Mana tahu king dapat tahu gua selalu curi ubat gigi "Colgate Advanced Whitening" dia dalam bilik mandi. "@#$$#@%@#^^$^#^#@" King sambung lagi dia punya carut. Tapi gua tak berapa nak dengar. Dia carut slow sangat.


******************

Beberapa jam selepas tu gua dengan rakan serumah gua termasuk King pegi makan malam. Kami makan Kedai K9. Depan masjid open. Tengah sedap² gua pung pang pung pang sembang, King mencelah. "Celaka betul la tadi" kata King sambil tangan belah kanan genggam kemas, tangan kiri dia pegang hanset jenama Sony Ericson pesen lipat tuh sambil melakukan ketukan ketukan kecil di meja makan. "Sayang Lagi gamaknya King kat hanset dia" getus hati gua.

Gua buat² berani tanya " King lu pesal ni, marah benor nih?"

"Star Player aku tadi la bodoh sangat. Penalti pon tak masuk. Kalah dah team aku. Kalu seri dapat jugak satu point" Jelas King.


Cilakak lu king. Mende "Football Manager Live" pun lu marah sampai gua gegar!

21 comments:

alif-mikail said...

kasi karate tengkuk!

king kong la lepas tu aok kena!

title king tu dia ada lagi tak?

ada kalu koi nak mintak datuk..

o-y-e-t-t said...

king som....penjual nasik lemak yg best di shah alam..tp dah takde dah kedai tu...agaknye dah jd room mate ko lu kot...tp king som tu perempuan warna hitam yg gemok

apei budak kampung said...

amender arr lu punya king. tu baru main manager dia dah carut. kalau dia tau lu rembat ubat gigi dia..perhh patah tulang rusuk lu gua rasa..

antusabun said...

Perghhh..betul2 emo lu punya kawan. Mau gua karate kalau kena kat gua. Tapi nama tilam dia sejenama ngan tuan dia ye? KING

cikin said...

lu kasik no talipon king ni. gua nk berkenalan la.


***gua nk kasik tau lu curik ubat gigi dia. hahahahaa..

cherrybomb said...

eh king ni hk mana?aku tok kenal lg la..haha

bokbon said...

cilakak king, hahaha..

sultan said...

adoi... apasal dia x beli player edit. kn dah kalah...

Hidemichimomotani said...

Jiwa manager mmg mcm tu...

af [ R ] ed said...

tak boleh blah.. futball manager je kot.. adeih.. lu ade bran sekeh sepam kepala dier?

tasikmerah said...

lu tu yg kuat sgt nk debor.... pegi cek. kot2 jantung berlubang ke hape... he he.



.

@t00neY r00neY® said...

pergh,....mestila King berjiwa rakyat kn?

macha_sezs said...

gua sokong king..

game lahanat itu memang kasi tension satu macam..

paiseh said...

gua dah selalu macam tu tiap2 minggu... pasal game puaka tu jugak la.

erk.. lu tak main ke..? kodi laa weh.. huhuhuhuhu..!!

FarhanaLicious said...

biasalah. king memang mcm tu. huhu~

KARKADEWA said...

"football is an emotional game"

sheby yg ckp...

one love said...

minat sungguh lah si king tu dengan game tu!

hehehe

this.is.not.me said...

lu try la susun tilam tinggi2..kot2 la pastu org nk panggil lu king..amacam?xD

Faridz Yunus said...

ni pesen org yg nak ganti ferguson..hahahaha

.farah. said...

bentes je kaki dia

amirahsyuhada said...

kah...kah..memang lawaklah King tu, kira otailah tu.