Friday, December 19, 2008

Makanan Laju Kampung Gua Dia Tak Laju Macam Makanan Laju Kat Kolumpo Nuh

Pekan gua tinggal ni nak kata tak maju tak juga. Tapi dia takda la tak maju macam Pos Dipang yang orang asli duduk nuh. Nak kata maju sangat macam kolumpo nuh memang bohong la. Dia ada kemajuan, tapi kemajuan yang runcit². Pekan gua ni pasaraya memang tak ada. Pasaraya paling kodi dalam 'line' kepasarayaan macam Aneka tuh pun tak wujud. Heran benar gua. Pasal apa le pak menteri tak into mensupermarket kan sebijik kat pekan gua.

Tapi pekan gua ada sebuah pasarmini. Nama dia Syarikat Perniagaan Mesra ( SPM ). SPM ni tok sah nak kabor la, memang hit kat pekan gua. Memang menjadi pujaan, dari budak² yang masih hijau tuh sampai la pakcik² yang dah separuh abad. Kalu makcik² keluar pekan, memang aim la pasar mini ni. Deme tuh tak lain tak bukan, aim barang dapur la. Macam minyak masak, sos tomato. Kadang tuh, membawa ke 'biking powder'. Takkan makcik² nak aim komik dewata raya pulak! Aaahh.. Budak asrama tok sah cerit la. Asal hari sabtu saja berbondong bondong dok bertenggek depan SPM ni. Dengan baju batik macam² kaler. Kalu lu tengok yang kaler merah tuh baju batik sekolah sains. Nih konon generasi pandai la. Tapi gua tengok sama saja, tak hisap rokok depan SPM, deme tuh berdating. Kodi betul! dating pun depan SPM. Kalu yang pesen skima, dok layan cornetto saja depan SPM ni.

Cilakak! Buleh terbabas pulak, gua nak cerit pasal makanan laju kat pekan gua ni, bukan pasal pasar mini. Pekan gua ni memang takda McDonalds, KFC, Pizza Hut dan macam² lagi yang selevel dengan deme tuh. Kenny Rogers? peh! lu tok sah mimpi la. Bau pon tak dak. Bau lori sampah majlis daerah ada le. Carl`s Junior? hoh! ini kalu ada memang tip top la pekan gua. heh!

Tapi kampung gua ada ni...


Amcam? kampung lu ada Burger MacDE? ada Pizza Hir? heh! Jangan tak tahu, siap ada penghantaran ke depan pintu rumah weh!

39 comments:

cikin said...

pergh, mantap gak pekan tmpt lu eh bro. agak² kalau gua request hantar kat umah gua bleh tak eh? hahahaha.

ilazz said...

ko bukak ler francais 1 kat kl. kompemm malatopp!!

macha_sezs said...

hahahaha...
ade budak skola sains tu kira maju la..
lu tinggal mana bai?

macha_sezs said...

ah.sama dengan ilazz plak..
hebat tak kami?
malu ah!

darkk25 said...

wa rase lu kena pindah kampung la

bokbon said...

wah..hebat, kampung gua takdenya nak ada menda-menda gini. harapkan bege kat pekan je, 2 pun daging nipis-nipis.

KARKADEWA said...

sape tokey pizza hir..??
hirman tino..??
gua nak oder sup sayor MacDE agak2 bile hari sampai..??

paiseh said...

gua suke kalu lu bleh terbabas lagi jauh2.. hahahaha..!

Afida Anuar said...

Perghhh penghantaran ke depan pintu rumahhh uuu...

mana best, pizza hut ke, pizza hir? gagagaga

Mazlan said...

uish starlite!!

dasyat kmpg mung neh..teringan tgn ambe nak komen..tp betoi2 ke tu? nway ok gak semua tu combine skali..

af [ R ] ed said...

Gua syak, lakaran orang hitam putih versi KFC palsu tu , pemilik makanan segera ni. Peh.. Kampung lu mmg maju. hidup pahang ! hahaha

Anonymous said...

jn di lupe...kt situ gk disediakan wifi tuk kalian yg datang - access tenet secara percuma...

:D

BudAk hijAu said...

warghhh!!dasat2...
kampung lu kt mne weh...?

gua nk delivery jugak lah!!

cherrybomb said...

chop2..mano ni?beseri ko?hebat molek..kacukan dua dlm satu.

hanis said...

hehe...
sodap ko?

mrblind said...

ni fast foos pesen mende pula ni..

Faridz Yunus said...

gua tau dekat mana lokasi ni..dekat stesen bas mache.gua pernah try best melekat..hehehe

apei budak kampung said...

mesti masa lu kecik2 dulu, kalau lu peksa dalam no 1 bapak lu belanja makan kat situ kan?

one love said...

best gak tu!

hebat kg lu!

Dzulkarnain Mohamad said...

tak penah dengar fastfood mcm ni..kalau nk francais modal tunai kena ada berapa ni?

rahimin idris said...

woi, kat mana ni?

.farah. said...

ahah pagi2 gua dah bukak blog lu siot trus nmpk entri ni gua dah kobar2 nak baca.lu ni lawak la.ada ada saje idea lawak.tp siyes la.tmpt lu je ade benda ni siot.mane ade kt daerah atau pelosok dunia laen.?kan? kan?

hidemichimomotani said...

Perghh...McD dikawinkan dgn Berger King, Pizza Hut dijodohkan dgn Shakey's...ni namanya tamak nak konker semua! Xpe ada lagi ruang aku nak buka Sate Ria.

sultan said...

aku tepon nombor tu suro anta burger sekeping kat umah aku tapi diorg x nak anta plak...

this.is.not.me said...

solid pekan lu bai!
agak2 lu la kan..kalau gua buat mintak delivery melalui pos laju,diterima tak?

Dewajiwa said...

no kedai pun lawa. senang ingat.
bleh aa try nanti

FarhanaLicious said...

wah. ada nombor talipon. aku talipon suruh hantar kat johor ni agak agak sampai tak?

tasikmerah said...

lu biar betik...

:p

erisya nor said...

wahhh dasat tuh!

@t00neY r00neY® said...

leh kenyang ke?
kene bace bismillah lebey sket

pandagumuk. said...

gile besh.all in one.

l.i.f.e said...

perghhhh...3 in 1?
mana ni?
nak gak merasa

o-y-e-t-t said...

beger unta ade tak kt sane???

nana said...

gile cool. wa tak tau nak nangis terharu ke, gelak bahagia baca entri lu yg ni!

miezi said...

cayalah pekan kampung lu bro

cikin said...

pergh.. mantap lah lu bro. kalau gua, baru lari 5 minit dah mengah mcm nak mati. hahahaha.

DarabDua said...

cikin,
haa! up dak pekan gua?
lu try la.
ada no tuh.

ilazz,
menarik jugak tuh.
jap gua kumpul modal.

macha,
maju runcit saja.
lokaliti gua rahsia bai!
heh!

darkk25,
kampung gua terbaik dari ladang weh!

karkadewa,
gua pun tak pasti sapa tokey.
lu try la.
gua syak 5 minit saja smpi.

paiseh,
cikgu BM gua cukup marah gua terbabas!

afida,
kompem la gua sapot pizza hir!
produk IKS bai!

afred,
tepat!
lu memang pandai!

anony,
haa.. lu tgk maju tak maju.

cherrybomb,
ni kt mache!

hanis,
solid bai!
gua tak kencing ni!

faridz,
lu memang true!

apei,
mase gua kecik² menda ni tak bukak lagi.
itu yang tak best tuh!

one love,
memang best!
hebat jugak gua syak!

rahimin,
kat pekan gua!
haha~

farah,
ini salah pak menteri semua.
tempat gua jadi camni.

hidemichi,
haa.. gegar dak?

sultan,
lu try tgk. silap2 sampai weh!

this.is.not.me.
pos laju buleh jugak!
apa salahnya.

dewajiwa,
itu le. bijak benar tokei tuh.

farhanalicious,
gua syak buleh la.

tasik merah,
haaa.. amcam? pekan lu ada macam ni?

arisya,
buleh tahan dasat!

atooney,
buleh kenyang.
lu kena baca doa makan 3 kali
heh!

panda gumuk,
memang menangkap!

life,
pekan gua.
meh le try!

oyet,
jap gua roger tny!
cilakak! lu nak pelik saja!

nana,
jangan nangis weh! bukan slot bersamamu ni.
heh!

miezi,
meh pindah sini!
baru menangkap!

cikin,
lu silap ni eh?

Rabiatul Adawiyah said...

serius?wow best hahaha..;p;p sapa plak jadi ronald mcdonald hahaha..;D

rose emely said...

gilosss punyer maju rakyat mesia ni kan??? 3 in 1