Tuesday, December 9, 2008

Kalu Hujan Tengah Hit, Scene Nak sembelih Jadi Tak Berapa Nak Romantis. Gua Sendiri Tak Pasti Kenapa

"Pegang kaki tuh cepat!" Ketua unit penyembilahan peringkat kampung bersuara.

Dengan transmisi manual 5 kelajuan, Pak Da Seman lantas cuba memegang kaki lembu yang kami nak tumbangkan, tiba² "DUKKKK" Dia punya bunyi ni memang padu! Sampai gua pun tak reti nak terjemah dalam bentuk perkataan kepaduan bunyi tadi.

Pak Da Seman kena ong bak dengan lembu Pak Jali. Ong Bakan dia tepat kena bahu Pak Da Seman. Tersungkur jugak Pak Da Seman gua tengok. Lembu Pak Jali tuh ong bak pakai kaki belakang belah kiri. " Kidal rasanya lembu ni." Getus hati gua.

Gua awal² dah licik! gua ambik port pegang bahagian belakang lembu tuh. Bukan yang depan sekali sebelah tukang sembelih tu, Kalu duduk paling depan pun gua tak berapa berkenan. Kan sembelih buleh terpecik darah. Memang macho ada darah kat baju, Macam rambo pun ada. Tapi sikit² la. Tak rambo sangat. Dia berat ke Sivaji The Boss lagi rasanya. Rambo tu rambo jugak, baju gua yang berdarah nanti sapa nak basuh?

Ambik port belakang sekali lagi gua tak berkenan. Lembu ni pesen huduh jugak perangai dia. Bila kena pegang tu mula la dia nak berak tak tentu hala. Silap parking kaki kalu, buleh kena semburan najis! Gua tak bohong, gua dah kena 2 tahun lepas. Jadi tahun ni gua selamat dari bab² ngeri dalam scene sembelih.

Tapi kenapa tahun ni gua jugak kena amik kontrak cuci perut lembu ni? cilakak! Ni dah masuk 3 tahun berturut dah! Lu pernah telibat dengan scene sembelih lu tahu macam mana dia punya tragis kena kontrak cuci perut lembu ni. Peh! Memang lain macam.


*Selamat Hari Raya Aidil Adha dari gua <-- gua tulis eklas ni weh!

40 comments:

darkk25 said...

Memang seksa. Sebab tu wa tak balek kampung. Kalo tak kontrak gua cuci perut lembu jugak. Pandai gua ngelat.

erisya nor said...

salam kenal,

selamat hari raya aidil adha...:)

antusabun said...

Gua pebah kena sembelih kambing je. Kalau lembu gua pandang dari jauh..hehe

sultan said...

aku slalu terlibat dlm scene bile lembu tu dah jd rendang je. haha...

cikin said...

semalam gua suruh anak buah gua amik video sembelih lembu. bila gua tengok video tu rasa macam nak pitam. kalau tgk live, gua syak memang malam tadi gua tido kat spital kot. tak sedarkan diri lagi. hahahaha.

Selamat Hari Raya AA bro!

cikhajar said...

hahahah mujur aku org pompuan.. tayah susah2 nak cuci perut lembu...

this.is.not.me said...

time lu kne semburan najis incik lembu tuh,lu ade ong bak same beliau tak??
ahaha~

one love said...

"Memang macho ada darah kat baju, Macam rambo pun ada. Tapi sikit² la. Tak rambo sangat. Dia berat ke Sivaji The Boss lagi rasanya."

kih kih kih!

macho jugak cuci perut lembu!

rahimin idris said...

haha kontrak tu memang kena kat orang laki sokmo!

sidra kamar aisa said...

haha.. semalam gua sempat menyusup di celah2 kelompok manusia dan akhirnya hilang ditelan kabus hujan.(gua mengeteh dgn ajk makan..time hujan2 perghh.. syahdu)
kpd team korban lembu selamat aiduladha dgn ucapan, lu jgn pikir gua melarikk dari tugas..gua mengatur startegi..hahahaha..

FarhanaLicious said...

haha. aku amek kontrak tukang tengok saja. tapi da besar ni. aku amek kontrak tunggu orang hantar daging kat umah je la. haha~

bokbon said...

kontrak cuci perut lembu? ah..selalunya sehari gua tak lalu nak makan nasi, memang lain macam!

Nuts@Kacc said...

gua syak sbb lu dah pernah buat la lu dpt kontrak cuci perut tu lagi thn ni..dan thn2 akan datang..heheheh..

af [ R ] ed said...

perut lembut penuh dgn herbivora.. tapi dier punye bau.. pehhh~~!!!

gua rela bau ketiak member.

ilazz said...

mmg seswaii giteww keja tu ngan ko. hehehe..

alaa beb.. kompemm lu dpt pahala wat kije tuhh

macha_sezs said...

aku tatau kenapa la..tapi semalam, gua sedar2 je..
ade orang ketuk pintu
"dik..yang ni dari surau..yang ni plak dari mesjid ye..."
gua pon hangguk2 pala je la~~

@tune® said...

xde acara tarik tali?

miezi said...

aku tau makan je daging korban tuh

Afida Anuar said...

tahun ni pun aku dapat kontrak cuci perut lembu jugakk.. whuaaaaaaaaaaaaaaa...

tp sib baik perut lembu tu dah part akhir untuk diproses...klau idak;)

Princess Azi said...

aku selalu nampak lembu tu main pancut sesuke ati time orang ikat2 dia. Hahahahaha =))

apei budak kampung said...

bahu gua bengkak beb kena tanduk ngan lembu.. gua mcm biasa arr kontrak tumbangkan lembu!

NedDy said...

Ermm aku sll g tgk org Korban, tp tak pernah terpiki lak ssh jadi org laki bila time korban, sehingga la Korban tahun ni..aku tgk dari proses awal dorg nk tumbangkan lembu sampai la lembu dh tak bernyawa...ada beberapa org lelaki cuba mengelak, tp kena paksa gak..aku nampak dia punya muka, punya la pucat..*haha* tp bila tgk ramai ank2 dara dok tgk kt dia, dia control macho laks..haha..dah la ensem dak tuh.. thn ni aku terpikir ssh tul jadi lelaki, klu tak tahan, nk kena mengelak, klu la dpt mentua tu tukang sembelih,bukan ke ssh...

tp kepada krew2 sembelih n korban, aku slute kt korg, bukan senang kerja2 tu..owg len blh blk rilek2 kt umah, korg berkorban masa & tenaga...byk pahala korg...xpecialy yg scene kena basuh perut tu..

.farah. said...

lu kene tahi lembu? samak tak?

mrblind said...

gua kalau scene2 sembelih gua tak berapa nak in..kalau makan tu..gua nombor satu..

tasikmerah said...

amende ada dalam perut lembu tu weh... gua masak perut lembu pun tak berapa nak in.

ha ha.


.

StingRay said...

tmpat aku..basuh perut lembu dalam sungai..apa susah...belah ja...bg air sungai jalankan tugas...haha..


hampas2 tu jadi makanan ikan kat hilir sungai...


orang kl dilarang buat camni ye..kang dicelupnya kat sungai teh susu tengah2 kl tu...mampos..

qai said...

di tempat saya,
mat2 indon je yang settle kan
bahagian perut.

siapalah yang sanggup?
lagi2 bahagian usus besar nye.

mwahahaha!

paiseh said...

lebih kurang laa kite..
wa dah nam tahun berturut2 pegang kontrak perut lembu! hukhukhuk..!!

hanis said...

aku tukang tgk aje dari jauhhhhhhhhhhhhh

makcik rokiah said...

bai..ko pon ade kat sini...??

tak per..cik kiah add ko kang..

cik kiah tak brape nak ikot sgt scene2 sembelih nie..harus trauma..

scene2 masak2 chef wan pas sembelih tu ok..ade besh skek..

Qaseh.Darwisy said...

Kontrak aku siang daging lembu pakai pisau tumpul..jenuh aku nk siapkan..makan hati!

cherrybomb said...

kaki kena lembu berak?yuckkk hok tu plg x sanggup!

Dzulkarnain Mohamad said...

kontrak cuci perut lembu mmg ramai nk mengelak. lembu kenduri pn macam tu. kalau kena jd ajk cuci perut lembu mmg membebel..mesti ada yg kata..asyik2 aku..asyik2 aku..

mizzwanix said...

rajin molek mg.hahaha keno cuci perok lembu deyh.aku panda jah curi tule.ahahahaha wak kaluk pege baby cousin aku.hahahah

artsoul said...

masa time cuci tu,ko ngelat la,cari2 la alasan...:p

salam kenal

Faridz Yunus said...

gua pun kena task cuci perut gak..bau macam haram..wakakaka

Fadh said...

gua penah bermandikan darah dan tertelan darah lembu gara-gara seorang mamat yang mengelat masa nak pegang kepala lembu...tengah tok imam hiris pisau kat leher lembu...mamat tue blah tinggal gua sorang handle bahagian kepala...nak tak nak gua kena pegang gak kuat2 masa lembu tue meronta takut pisau terangkat masa sembelih dan tak sah sembelihan...nasib baik gua tak jadi ketagih darah macam raja bersiung...basuh perut lembu tak thrill bro...lu penah cuci uri bayi baru bersalin tak...gua dah 3x beb...nak cerita pun tak guna...lu try sendiri laa...

Hidemichimomotani said...

"aku slalu terlibat dlm scene bile lembu tu dah jd rendang je. haha..."

Sultan,
Cilakakak kau buat aku gelak!!!

Darap Dua,
Releklah, aku bese pakej lagi...
Ikat lembu aku,
Pegang lembu aku,
tumbang lembu aku,
potong lembu aku,
passing lembu aku,
tapi bersama-sama org lain jugak lah.

sam said...

guna kapur tak cuci perut tu?
cepat bersihnya...
apapun.. tahniah kerana anda berjaya melaksanakan kerja yang tak ramai orang mampu buat...
anda sememangnya insan terpilih...

poyotito's said...

ah tak licik langsung lu nih
gua standard2 tolong pegang kaki je time orang melapah.
lain semua gua tengok saja

haha