Wednesday, December 3, 2008

Raya Lagi 7 Hari. Tapi Kenapa Petang Ni Gua Dah Kena Balik Kampung?

"Sampai pukul brapa pg esok?" tanya en. Bakeri kepada gua menerusi perbualan yahoo messenger.

"Macam biasa, kalu drebar bus keturunan pelesit pukul 4.30pg dah sampai." jawab gua.

"Molek dah tuh. Lepas subuh boleh dah start mesin rumput depan rumah. Tengok petang tadi rumput dah macam padang ragut." lantas en. Bakeri reply

gua senyap. tak reply.

"BUZZ!!!" En. Bakeri buzz gua.

"tap!" gua off monitor, turun tengok ASTRO. haha!

Hoh! gua nampak jelas, banyak kontrak gua kena sign balik kampung petang nanti. Tuh belum masuk kontrak memasak, mengemop lantai, beli santan kat kedai Hamid kat market lagi. Nih belum lagi kontrak gua kena tangkap lembu nak buat korban. Peh! memang sibuk lain macam .Apa cerit ni? Gua ingat Pak Lah pon tak sibuk macam gua.

23 comments:

tasikmerah said...

cepatnya balik weh.... :)


.

this.is.not.me said...

wahh..produktifnye anda!
tahniah..haha

o-y-e-t-t said...

hang mau kena korban kaaa ini thn??

hanis said...

sesekali trn padang
terpaksa lah bz memanjang
kalau tak nanti tak dapat pencalonan..

Qaseh.Darwisy said...

Ari ni baru rabu..aik,ngalahkan org g haji pulak beraya..

antusabun said...

lu betul2 rajin ye.hahahah bagus.

farhanaLicious said...

at least lu balik kampung. boleh makan daging free. gua? gua rindu nak sambut orang datang hantar daging kat umah.

*sedih woo.

af [ R ] ed said...

lu boleh bukak bisnes "servies raya korban" dah berjaya nanti lu bukak service muhibah tuk raya raya lain kat mesia ni, tau tau, ade amoi sangkut taim lu lap kipas umah diorang, leyh main kenyit kenyit mate.. aww~ sedapp sedapp..

darkk25 said...

lu belum setel kontrak kapur kasut wa lagi..
bile nak buat?

apei budak kampung said...

bro, gua rasa en bakeri rindu kat lu arr..

cikhajar said...

kire best apa ada keje di hari raya... kiter kat sini silap2 pagi raya makan beskot jeks.. abeskan masa ngadap pc... tgk org beraya melalui webcam... sedih loooo... tapi nebermind... laie 4 bln nak balik mesie.. yuuuhuuuu

cikin said...

bro, lu balik kg awal ni nak raya ke nak kawen? slalu org nak kawen je balik awal² ni. hahahhaa..

Nuts@Kacc said...

wow!bagus tul la..siap leh masak..tangkap lembu...p kedaii...gua pn nk booking lu la mcm ni...hahahha...

w@ni$ said...

haha xbajet2 ar..blk xse plok cpt :p

paiseh said...

agaknya apa laa sumpah seranah en. bakeri pastuu..hakhakhakhak..!!

alif-mikail said...

hahaha..

cepat balik! nak masak lemang ni..

panjat pokok buah lagi..

.farah. said...

takpa la..jangan lu jadik korbannye sudah...korban tenaga..haha

cherrybomb said...

ganas la encik bakeri ni.guna ym siap reti Buzz! pulak.mak aku tok reti pun guna ctrl+g tu.hehe

sultan said...

pegang kain merah. nnt lembu tu kejor ko, tinggal tangkap je. haha...

@tune® said...

gua saspek..keje paklah lu yg buat jugak..tu yg die xbz...

rahimin idris said...

kulit dia jangan lupa simpan. buat jaket kulit. cari kaler hitam!

one love said...

hehehe!

selamat beraya walau macam mana sekalipun...

:)

DarabDua said...

tasikmerah,
semangat raya gua tinggi bai!

this.is.not.me,
ini dh masuk level interaktif org kabor!

oyet,
hoh! tak nak gua.

hanis,
heh! pencalonan kategori mana lu rasa paling cocok dengan gua?

qaseh.darwasy,
haa.. lain macam gua punya nak raya!

antusabun,
lu berlakon rajin saja!

farhanalicious,
lu masuk salam perantauan la.
buleh masuk dalam sat kabor.
heh!

afred,
aaah.. cilakak!
taknak gua!
haha~

dark25,
itu gua dah bersikap lepas tangan.
baru kontraktor melayu bai!

apei,
gua syak macam tu jugak!

cikhajar,
tragis jugak raya lu tuh.

cikin,
gua nk raya weh!

nuts@kacc,
meh gua nak anto buking nombor
haha.

wanis,
blk kena awl! baru semangat!

paiseh,
lepas tuh gua msg la dia kabor kuar makan td.
amcam? licik dak gua?

alif-mikail,
gua kena tangkap lembu bai!

.farah.
mintak jauh weh gua jadi korban!
kan sapa nak hapdet belog gua?

cherrybomb,
nyesal gua ajau dia ari tuh!
heh!

sultan,
pandai lu.
kan esok gua cuba.

atune,
gua syak macam tuh jugak.

rahimin,
tahun lepas gua dah ambik kaler hitam dah.
dapat kaler cokelat taun ni jd dah!

one love,
slamat beraya!
lu blk kg dak?