Monday, December 1, 2008

Tag Pesen Senaman Aerobik Pulak, Buleh Berpeluh Gua Nak Settle

Scene mengetag gua yang dah berzaman tertangguh. Gua tengok musibat yang tag gua tuh dah mula merusuh lain macam dah. Debor jugak gua. Dibuat dia pergi bom LCCT nuh. Naya weh! Tak merasa naik kapo terbang dah gua. Tapi gua sebenarnya ada jugak sedikit sebanyak syak beliau mula menghantar santau angin. 2 3 hari ni taman gua ni berangin lain macam saja. heh!


01. what is the most important thing in your life ?
Banyak weh! Dari kedua orang tua gua kat kampung nuh, sampai la ke sabun breeze gua kat tepi mesin basuh ni. tak dak sabun kalu, gua tak sanggup basuh baju pakai Sunlite. Tidak lupa juga ASTRO di rumah sewa gua ni.

02. what is the last thing you bought with your own money ?
Minyak Shell> Gua beli 3 liter. Tapi dh berkurun gua beli minyak, haram sekali pon gua tak pernah guna. Asyik kena paw dengan motor yamaha R1 berkuasa rendah gua saja. Apa kes ni?

05. are you in love ?
Aaahh.. cilakak punya soalan. Dah macam Huzz dalam surat kabor tuh dah.

06. where was the last restaurant you had dinner at ?
Kedai mamak nama apa ntah, gua lupa. Tapi milo panas dia manis kaw punya. Itu gua dah roger kurang manis. Kalu tak roger, gua syak satu tin jugak dia bubuh susu pekat manis tuh. Memang saja nak kasi gua kena potong kaki di usia muda la ni! Cilakak!

07. name the latest book you bought ?
F1 Racing, Ferrari issue. Itu pon gua ingat dah beberapa purnama nan lalu.

08. what is your full name ?
Weh! Polis dalam gerak khas buat soal siasat pun tak tanya nama betul pelakon yang jadi penjahat tuh!

09. do you prefer mother or father?
Mother and Father Ultraman!

10. name a person that you really wish to meet in your real life for the first time
Gua nak jumpa Bear Grylls! Gua nak suruh dia minum air dari tahi lembu macam dia buat dalam tv551 tuh. Lu tengok Man vs Wild lu kenal brader ni! terbaik dari ladang gua nak kabor brader ni!


12. do you do your own laundry?
mesin basuh gua yang buat. Kalu buleh kasut gua pun gua nak sumbat dalam mesin basuh.

13. the most exciting place you want to go ?
tempat gua nak pegi tak gegar mana pun. KL -> Tawau -> Kota Kinabalu -> Manila -> KL
Sape nak hulur gua duit poket?

14. hugs or kisses ?
2 2 le. baru pakej orang kabor. Gua tengok cerit omputih semua ambil pakej. Tapi dia ada tambah lagi satu pakej. aaahh.. malas gua nak kabor, lu sendiri pikir la.

15. point out five things about the person who tagged you
-Nama dia ini.bukan.dia.
-blog musibat ini ada lagu.
-Gua syak beliau sudah mula menghantar santau angin sebab gua mendelaykan tag beliau ni.
-Gua yakin beliau makan pakai tangan kanan
-Mandi pakai sabun!

16. eight things i’m passionate about
Apsal semua pertanyaan nak 8 jawaban ni? semalam punya 7. Macam² pesen sunggoh!

17. eight books i have read recently
Tak ingat gua. Tapi ada la gua membaca runcit².


18. eight songs i’ve been listening over and over again
Gua siang malam dok hot.fm saja. Lu nak tahu lu roger toke hot.fm nuh.

19. eight things i learned this year
Gua sudah belajar macam mana bergerak secara solo di negara asing. Mencabar buleh tahan.
enam, tujuh, lapan, lapan lagi. Dah semacam senaman aerobik pulak gua rasa.

20. eight people you tag
hoh! nak 8 lagi! malas gua! haha~

*Gua licik weh! haha~

20 comments:

farhanaLicious said...

Huzz surat khabar? sape tuh?

cikhajar said...

ahahaha tau gaks psl huzz...btw try laa teh ijau latte..shedap yummyyy nyum nyum

Rajuna said...

hek eleh farhana, gua yang punk pun kenal huzz macam mana lu tak kenal?
azwan ali lu kenal tak?

this.is.not.me said...

trimas bai..
gua baru bercadang nk bakar mesin basuh lu,seb baik lu sempat elak..haha~
takpe bai,nnt2 gua tag lu edisi marathon plak..amacam?xD

yanhashim said...

bro. saya tak de kije ni. saya buat tag ni yer. eleh. bro! lu jawab tag macam tak nak jawab je. hampeh lah lu.

cikin said...

sempoi la lu brader. i like!
hahahahaha...

sultan said...

aku rase brader tu taik org je dia lum penah jamah. mmg lior betol dia tu...

KARKADEWA said...

ari2 gua tgk die makn testis ape name binatang mcm kobau tu ntah...
nmpak mcm berselere...
gua ingat nak try seround 2...
tgk ketahanan perot gua...

o-y-e-t-t said...

lu mandi pkai sabun breeze ke??zalim sungguh lu kt bulu ketiak lu

darkk25 said...

saja nak datang komen..
tak tahu nak ckp ape..

...
..
.
~

farhanaLicious said...

rajuna. memang gua tak kenal beb. azwan ali? gua kenal. dia suka pakai spek besar besar. sape huzz tu?

cherrybomb said...

no.5 tu bkpo x jwb?hahaha

@tune® said...

hahaha...suda pandai mensyen astro di rumah sewa...wagagaga

antusabun said...

Pandai lu menjawab ye. tak pasal2 huzz pun ader. apa yang menariknya mesin basuh lu tu? hehe

Qaseh.Darwisy said...

2 3 menjak ni slain dari sibuk keje,gua agak sibuk jugak melayan ASTRO yang baru dipancarkan ke tibi gua yang 4segi kalabu manja tu..hehh..ada rasa bongkak skit sbb maklumat dah dihujung jari..

one love said...

huzz tu wartawan hiburan...
suka pakai spek besar gak mcm azwan ali ha!

hahahaahaha! aku tolong jawabkan for darabdua dan rajuna!

muahahahaa

apei budak kampung said...

weh Huzz tu jiran gua. ni gua marah nama jiran gua orang sebut2..

tasikmerah said...

lu tag gua ni yg gua nk hangin nih...

ha ha.


:p

DarabDua said...

farhanalicious,
lu biar mangga tak kenal huzz surat khabar?

cikhajar,
teh hijau latte?
mane gua nak beli ni?

rajuna,
hah! ada pon orang kenal huzz!

this.is.not.me,
lu jangan macam² weh!
kan baju gua busuk sapa nak tanggung?

yanhashim,
gua jawab eklas macam takaful eklas dh tuh.

cikin,
i like jugak la!
heh!

sultan,
gua syak dia dh try,
tp blakang kamera.
haha~

karkadewa,
lu jangan dok cuba weh!
kan tak pasal lu kena kacip dengan jamban.
hehe!

oyet,
weh! gua mandi berdettol!
sedap lu tuduh.
heh!

dearkk25,
komen lu bertitik,
debor gua.

farhanalicious,
seb baik lu kenal azwan ali.

cherrybomb,
segan gua.
haha~

atune,
mesti weh!
kan ada pihak yang keliru.

antusabun,
gua skolah dok depan. itu jadi gua pandai menjawab.
mesin basuh gua ada 5 kelajuan transmisi otomatik.
amcam?

qaseh.darwasy,
haa.. baru lu tau astro ni hit dia memang lain macam!

one love.
terbaik la lu.

apei budak kampung,
peh! jiran tuh.
lu buleh tlg kem salam kt dia dak?

tasikmerah,
gegar lu kena tag!
haha~

syabie said...

senaman aerobik memang best. cubala senaman aerobik depan komputer pulak, pun best jugak