Tuesday, January 20, 2009

Ada Yang kabor Gua Duduk Kat Negara Islam Hadhari. Indie Dengan Hadhari Ni kacip Dak?

Semalam gua tengok tv3. Semalam ni maksud dia semalam yang belah malam. Bukan semalam yang siang tu. Ada orang kabor 'semalam' tuh untuk siang saja. Kalu Malam dia jadi 'malam tadi'. Ada anugerah paling berprestij kat Malaysia katanya. Gua tengok tak tengok sangat, jeling sikit² sambil layan kompiter.

Ada satu band 'indie' menang. Gua tak tengok dia menyanyi. Gua curi² dengar pengacara dok sebut band tu menang saja. Kekdahnya, pagi tadi ntah berapa kali gua dok dengan lagu band tuh kat salah satu radio yang buleh tahan hit. Peh! tak buleh pergi gua. Juara juara jugak, lagu kumpulan lain jangan dilupa!

Tapi kenapa anugerah ni buat acara 'red carpet' maghrib² ni weh! tak kena gua rasa. Pak menteri kabor gua ni menetap kat negara islam hadhari. Belah mana yang hadhari gua pon tak tahu. heh!

31 comments:

Hidemichimomotani said...

Islam Hadhari- Islam ada had dan hari-hari nya...

@t00neY r00neY® said...

hihi..tol tuh hidemichi..hadhari hya dihadkan di negeri serambi Mekah barangkalai??

negeri serambi US..menteri pon nk lalu kapet merah..

amirahsyuhada said...

menteri tu kata, ada part Islam, ada part boleh selam.

FarhanaLicious said...

haha. agak agak dorang semayang magrib berjemaah tak pas acara kapet merah tu?

macha_sezs said...

eh.rajen plak lu hapdet??

Dzulkarnain Mohamad said...

islam hadhari la ape la..merepek-repek..islam aje sudah..mengada2 la pak menteri nih..

o-y-e-t-t said...

hadhari belah dada nmpk jantung

KARKADEWA said...

ah..
lu pon ilang maghrib nak tgk re carpet la..??
btol hadhari lu ni...
heh..!

paiseh said...

celah2 tu laa hadhari nya... tak hadhari laa kalu tak langgor maghrib..!!

*gua suka tengok yg bagi adiah.. terkedek2.. rambut mcm singa madagascar.. hahahahaha..!!

mrblind said...

heh..dah mekap tebal-tebal..macam mana nak ambik air sembahyang tu?

Fadh said...

islam hadhari nie islam yang kena dengan naluri nafsu jer...pakai separuh jer separuh lagi tolak tepi. gua lgsung xlayan sbb gua wat konsert dgn baby gua.

cikin said...

aritu imam kat kampung aku baca talkin. dia kata 'jika ditanya apa agamamu, jawablah Islam. bukan Islam hadhari'. betul la kan? mana ada Islam hadhari ni semua.

joE said...

alalalala...lu sbnarnye nak mekap mcm dorg kn?kn? mcm badut sarkes tu?

Ojie said...

dr dulu dh memang mcm nih beb..asal nk maghrib je ada karpet merah..asal karpet merah je time maghrib..huhuhu..tp tadek pulak menteri2 nk pertikai eh..

.farah. said...

haha kt palestin tu xnk pulak bentang karpet merah utk djadikan alas utk bersolat reramai.heh.

alif-mikail said...

koi duduk mongolia beb! hadhari jugak! heh!

this.is.not.me said...

pehh..entri separa ilmiah dari incik darabdua..ho yeahh!
xD

apei budak kampung said...

bro islam hadari tu amender? tak penah gua jumpa dalam hadith nabi suruh kita amalkan islam hadhari..

BudAk hijAu said...

entri yang membuatkn gua kagum!

hek3.

Qasiyh said...

karpet merah = sesi artis2 nak berlagak...

cannot go la/x boleh blah

StingRay said...

dia datang hadhari dia masa nak ngundi ja....

one love said...

kain belah yg banyak ha!

hheehhee :p

tasikmerah said...

depa tu semua uzur gamaknya.

sultan said...

weekend ni aku nk karaoke lagu hussien tu la. aku rase suara aku ni bole tahan indie gak ni...

mat mimpi said...

dia nyanyi live sempoi weh
meremang

Nazz said...

... apa nak buat semuanya ada ilmu macam telur setengah masak.. ilmu yang tak penuh lagi...

.::c!kzUrA::. said...

yup..time maghrib lak stat..
tunggu ler lepas mgrib ke..
ish diorg nih..

orensangkuit said...

time maghrib laa best wat karpet merah
time setan byk kuar..
hahaha

salam kenal

acik oren

rahimin idris said...

gila dah gamaknya. ntah bila nak berwuduk. bila nak bermekap pun aku tak tau. lempang jom? haha

Ahmad Azrin Aziz said...

hadhari dengan indie mmg tak kacip!

pak menteri dengan maksiat mmg kacip!

antusabun said...

stended la malaysia. mana ada benda yang tak boleh.. paham sangat dah