Friday, January 23, 2009

Gua Dengan Pos Opis Jadi Kacip. Kacip Tu Kacip Juga, Tapi Semangat Auto Down Pun Jadi Mari Juga. Apa Kes?

Minggu ni gua dengan Pos Malaysia Berhad jadi kacip lain macam. Bukan kacip biasa² macam gua kacip dengan chicken chop tu. Gua punya kacip sampai satu hari sampai tiga kali gua pegi. Amcam dia punya kacip?

Tapi hari ni gua jadi hangin bila pos opis tempat gua tidak beroperasi pada hari jumaat. Ini betul punya gua banyak urusan. Bukan urusan runcit² yang buleh gua tangguh². Ni dia dah masuk 'seksyen' tangguh kalu buleh senteng gua.

Nasib baik sistem perbankan di Malaysia ni buleh 'settle' secara dalam talian. Gua pulak nak kata celik IT tak celik mana, tapi buleh lagi la gua ejas kalu nak guna sistem atas talian ni. Ini gua tengah pikir, buleh dak kalu nak pos barang dengan pos laju pakai sistem atas talian? Takda la susah² gua nak pergi pos opis. Bukan sedap mana pun pergi situ. Air cond ada, tapi haram tak 'ON'. Dok layan feel kipas cap 'KDK' saja. Peh! kodi weh!

Satu hal lagi. Pos opis tempat gua ada empat kaunter. Tiga kaunter di'handle' oleh makcik. Bakinya oleh pakcik. Mana kaunter yang kelas² akak yang jaga? Memang semangat pos opis gua pun jadi auto down ini macam. Apa gila gua nak pegi mengurat makcik kan? heh!

14 comments:

apei budak kampung said...

lu buat business kurier ke brader?

cikhajar said...

ahahah nawaitu g pej pos pon tak btoi.. patut laa pej pos itu ditutup...

wahh buat bisnes import eksport laaaaa kamu skrg...

tasikmerah said...

buat piket la depan pos opis tu... mintak anak dara jaga kuanter. ha ha.


.

cikin said...

lu buat ape slalu sgt gi pos opis? lu pengumpul setem yg tegar eh? wahahhahaa.

FarhanaLicious said...

ni nak gi pos surat ke nak mengurat?

joE said...

kalo lu nak jmp awek2 jgn la lu ke pejabat pos...lu pegi rumah urut bleh jmp ramai awek w'pun ade jgk yg kategori auntie...

macha_sezs said...

diorang tau lu nak mari terus diorang tutup..

cube lu lepak dulu kat tepi simpang tu usha posopis tu..diorang bukak la...

this.is.not.me said...

lu jgn nk tipu..hobi lu mengumpul setem kan??kann??
xD

thaliana_damia said...

rasanya kat pos malaysia nyer website tu aku bukak untuk cari postcode je ...

paiseh said...

apesal lu tak kurier je? jgn kata takdak... hutan ceram mana lu duduk nih??

KARKADEWA said...

anak dara kg lu semua dah lari keje gomen kat bandar gua syak...

Fadh said...

tak pun lu kirim ngan gua jer bro...gua jamin mesti takkan sampai!

@t00neY r00neY® said...

suruh saintis wat R&D wat kuirer pakai on9...

mahal tuh kipas KDK..sejuk die macam ekon tuh

alif-mikail said...

baru koi tahu aok memang smart.. ahhaha..