Sunday, January 25, 2009

Cuaca Sedap, Angin Pun Terbaik Dari Ladang, Tapi Kenapa Gua Kena Layan Juga Scene Menyirap? Tak ke Cacat Tuh.

Hari ni cuaca agak cantik. Cuaca mendung. Bukan mendung yang berat ke hujan tu. Dia mendung yang berat ke sedap² berjalan. Datang pula dengan pakej angin yang sempoi² bahasa. Memang sedap angin ni. Kalah angin 'air cond' dekat bank CIMB cawangan tempat gua.

Dah cuaca pun cantik, angin pun sedap, gua pun merancang nak menjelajah 'bundle²' kat daerah gua. Gua dengan 'bundle' ni memang kacip. Dari gua sekolah rendah lagi abah gua pekena baju 'bundle' kat gua. Itu yang sampai sekarang gua jadi berat ke 'bundle saja. Betul juga pepatah kata "melentur buluh biarlah dari rebungnya". Tapi masa tu nama dia tak 'bundle' lagi. Abah gua duk panggil 'baju second hand' saja. Buleh tahan kodi juga nama dia.

Scene bundle ni lu jangan main², macam² jenama buleh jumpa kat 'bundle' nuh. Dari jenama runcit² macam 'uniqlo' membawa ke jenama 'Paul Smith'. Ada sesetengah kes tu, jenama yang takda kat Malaysia pun buleh jumpa kat 'bundle'. Gua kalu pergi 'bundle' tu, kadang² aim jugak baju kolar jenama 'lacoste' ni. Hensem baju jenama ni. Orang kat Kolumpo nuh ramai juga yang pakai. Itu yang gua jadi into jenama buaya nganga mulut. Baru rasa macam Kolumpo sikit. heh!

Tengah sedap² gua belek baju yang dekat bundle tu, memang gua ada terbayang jugak gua pakai baju kolar jenama buaya nganga mulut tu. Peh, sengih sorang² gua. Tapi gua sengih sikit² saja. Bukan macam kerang busuk weh! huduh benar gamaknya kalu macam tu. Nanti mula la gua kena tuduh orang gila dengan tauke 'bundle' tu.

Belek punya belek, tiba² gua jadi hangin. Memang gua hangin. Rasa macam nak paranawei level 5 saja tauke 'bundle'. Rasa nak bakau itu kedai pun mari juga itu jam. Mahu gua tak menyirap, punya sedap gua aim 'lacoste' tiba² muncul baju "maxis". Cilakak! Belakang baju "maxis", ada pula baju "Hari Keluarga Kumpulan Utusan", pastu "Hotlink aktifkan dirimu". Itu jam jugak gua cabut. Cilakak punya kedai. Dah lebih 15 tahun gua bergelumang dengan scene 'bundle' ni. Tak pernah gua jumpa seksyen baju ini macam kat 'bundle'. Ini dah menyalahi kod etika 'bundle' weh!.



Lu hangin dak bila baju macam ni ada kat 'bundle'?
Sumpah! gua hangin! cilakak!

33 comments:

macha_sezs said...

yeh.dapat jadi orang 1st.

sekarang ni paranawei pon ade level eh?
makin bekembang power lu nampaknya.
saspek ah!

bokbon said...

ajar gua paranawei weh, ajar la..

cherrybomb said...

ehh mari mano plok maxis?hahaha..ni mesti baju gu gu toke keda ni.

sek klate dgn bundle tok leh lari.tok sek maka la tok paka bundle.tok amareka la.hehe

paiseh said...

2 tahun gua jadi staff pasar malam pun tak penah gua jumpa bundle gini gaya.. sah! area lu tu memang kodi. hakhakhakhak..!!

Sara said...

Hehehe.. Tp org KL pun dah agak kacip gak dgn bundle ni darab dua tau

mrblind said...

tu baju tokey bundle gua syak..hahaha..

anilrah said...

hahaa. gile berjenama. sush wei nak dpt. beli je lah. maxis 2. pasni mst ade nokia la. x pn sony ericsson ke. pizza hut. KFC. bukan nye senang.

Rabiatul Adawiyah said...

hahahahahah ada uniform krs ka...bulan sabit merah ke....hahahahah...

cikhajar said...

baju rumah sukan takkan takder kut.. hahhahaha

cikin said...

gua syak esok lusa ada baju pancaragam sekolah plak kat kedai bundle tu. perghh.. terbaeek tu bro! wakakakaa.

Fadh said...

emmm...ok laa gua tumpang hangin...gua tak nak ade yang merusuh nanti...tak pun ,menanggis guling2 sambil hentak2 kaki...

@t00neY r00neY® said...

pergh..kireberprestij kah baju sebitu brand nye?

kalau wa..wa rejek kedai bundle tuh...
wa g bundle sak lam ke..
kikiki

pe barang bundle daerah lu...
maxis la..hot link la..

erk

this.is.not.me said...

ahahahahahahahahahahahahahahahahhaha~
gile ah kedai bundle kt tmpat lu..mmg terbaik!
esok2 lu jmpa la pulak baju bundle bertulis 'Rumah Biru'
ahaha~

ps:err..lu beli ke baju maxis tu?xD

one love said...

prinsipnya, second hand!

hehehehe

ate, komer nak yang datang dari luar jugak yer...
hehehehehehe
:p

sultan said...

agak2 bape harga singlet pagoda kat bundle tu...

menjadi aku said...

heheh..lawak2
tak pernah plak aku tengok baju maxis kat celah2 bundle ni..
confius2

*i.am.me.for.myself* said...

ahah..
nama pon baju second hand
recycle la balik..

mat mimpi said...

baju dapat free pon dia mau juai ka?
dia besa tgk tomoi dak?

FarhanaLicious said...

haha. mahal tuuuu... cuba tengok kat mana mana kedai, mana ada jual. limited edition la. haha

joE said...

jgn nanti gua jmp lu pkai baju maxis suda la brader ....

alif-mikail said...

patut la ilang.. ni bukan baju sultan ke? ahhahahaa

antusabun said...

Bundle dulu ngan skang memang lain. Tangkap muat je. Kalau dapat pun mahal serupa beli yang baru.. hancit betul anak2 orang kaya ni. banyak duit pegila beli kat parkson!!!

amirahsyuhada said...

kompom kedai bundle tu amik untung buta, meh sesama "bakau" itu kedai..haha word "bakau" ni taktahan, kompom anak melaka sejati!!!

BudAk hijAu said...

maxis jew..?celcom,digi xde...?

kui3...

Penoreh Getah said...

rare tu bro.. lu pakai pasti betambah kacak tahap tertinggi

hanis said...

sapa lah gamaknya nak beli tu hek?
warga maxis pun blum tentu nak.

Ahmad Azrin Aziz said...

sampai macam tu sekali meksis ni meracau!!

Qasiyh said...

Hahaha...
mcm2 ada...

l.i.f.e said...

hahaha
penjimatan kelas atasan betul tu :))

Hidemichimomotani said...

dah sah² baju tu asalnya dapat free!

tasikmerah said...

gua syak ada org kianat ke tokey bundle tu weh... ha ha.


.

fazemy said...

Haha..baju maxis bundle..oklah tu.

aKu..DiA...kAmU said...

Ok ler tu jenama terkenal gak tu..kui..kui..kui..