Thursday, January 1, 2009

Sedetik Waktu Bisa Mengibar Seribu Kejayaan, Meratap Sejuta Kemusnahan

Malam tahun baru, tengah orang lain sedap² duduk pungpang pungpang, huha huha kat luar nuh. Gua kat rumah layan tidur atas tilam. Tapi tilam gua ni tak sedap macam tilam King. Tidur gua malam tadi memang lain macam dia punya sedap. Solid dan steady benar tidur gua. Mimpi pun takda. Dia semacam gelap saja. Padahal nak tidur tadi bukannya gua basuh kaki. Nikmat tidur malam tahun baru rasanya. Nyamuk pun takda. Gua syak deme tuh pergi layan tahun baru kat bando.

Tapi tengah sedap² gua tidur hansep gua berbunyi. Gua bangun. Dah gua settin bunyi hansep tuh sampai 10/10 memang bangun la. Gua jenguk tengok jam dah pukul 4.35 pagi. Gua dah mula syak ada gadis² nak ucap selamat tahun baru dah! Berbaloi jugak gua bangun balas mesej gadis. Dia kalu baru bangun ni memang mata tak berapa nak terang. Semacam berpinar. Bukak mata pun sepet² saja. Tapi kalu dah gadis mesej, semangat dia memang mari semacam. Macam Lee Chong Wei nak menang olimpik pun ada. Tapi Lee Chong Wei bukan menang pun!

Macam ni mesej dia

"Congratulations, SimCARD anda Bertuah Mmenangi hadiah Utama Wang tunai Rm17,000.00 dr Syt,Shell BHD No.PIN:9R126YK sila call : 012-8366541 Terima ksih." *Gua salin sejibik sejibik mesej dia

Itu jam memang gua sirap habis! Dapat bunuh penghantar mesej nih sedap jugak. Esok buleh jugak masuk surat kabor, "korban pertama jendela 2009". Babil weh!


Selamat tahun baru 2009 dari gua

31 comments:

darkk25 said...

gua ade dpt gok..terus gua alt + f4

DarabDua said...

darkk,
canggih hensep lu buleh tekan alt + F4.
hansep gua kena delete macam hansep kebiasaan saja

KARKADEWA said...

ah...
tahniah...
lu dah berjaye dikejutkan awal pagi tahun baru dan penipuan pertama tahun baru...
jgn lupe lu tulis dlm diari...

selamat menempuh tahun2 mendatang dgn jayanya...

Afida Anuar said...

Malam tahun baru, aku pun layan tido jugak... tapi mungkin tidak senikmat tidur mr darab...

Salam tahun baru mr.darab...

Dzulkarnain Mohamad said...

gua pun ada dapat..rm15,000 dari astro..buang tebiat ke astro nk murah hati mcm ni dgn gua..

FarhanaLicious said...

dah kaya nanti jangan lupakan gua. hahah!

apa pun, selamat tahun baru. maybe tu cara sistem telekomunikasi Malaysia wish selamat tahun baru kat lu kot.

macha_sezs said...

haha..
aku penah dapat rm20000 je..

demm..kalah aku.

amirahsyuhada said...

hmm..tu mesej2 bahaya tu, boleh bawa mudharat, len kali silent mode kan hansep tu..

o-y-e-t-t said...

cube lu try cll???mane laa tau kot2 awek..tp wa yakin muka mesti pecah baik punya

cikin said...

kes lu hampir sama dengan kes gua pg tadi on the way blk kg. tengah gua syok layan mata dlm bas, ade no tepon pelik call gua. gua syak orang tu nk bagitau sim card gua bertuah menang duit gakla. gua hello² pastu gua letak. hahahha.

persal lu tak teruskan hasrat 'murni' lu tu? kalau tak boleh gak gua tgk wajah kacak lu dalam paper. hahahaha

paiseh said...

weh.. pitis tu..!
tawakkal innahu.. dok try dok tau..

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

gua rasa lu kena basuh kaki gak...

Ahmad Azrin Aziz said...

celako punya mesej.. gua pun pernah dapat mesej sebijik macam mesej lu dapat tuh..

alif-mikail said...

koi dah telefonkan mamat tu untuk aok!

Faridz Yunus said...

kaya lu dapat 17 riban..huhuhuh

antusabun said...

ada je kan puak2 nak menipu ni. Hantu betul. bingai!!

tasikmerah said...

barbie sungguh~

kucing kuku hitam said...

aku pon penah dapat..dah la time tu memang xda duit. betol2 mainkan perassan aku tol ar. sib baik x terpengaruh

Hidemichimomotani said...

Nombornya sama 012 pastu mesti pangkal 8. Aku check ip address dia dtg dari pulau borneo.

mcm2 stail la Konmen skrg!

miezi said...

haha..biasa gak dpt msg camtu. ignore je.
agak angen bila dpt msg camtu bila tgh syok tdo.

nway, selamat thn baru :)

@t00neY r00neY® said...

ye ke mamat alip??kem salam ye...darab dua..kang gua lak terai eh..kang gua apdet lu ok??

BudAk hijAu said...

cuba ko fowrd msg 2 kt aku tengok!!

happy new year bro..

this.is.not.me said...

gua nak join jugak..gua pun nk jgk masuk berita utama..jgn glemer sorg2 bro!
ahaha~

this.is.not.me said...

gua nak join jugak..gua pun nk jgk masuk berita utama..jgn glemer sorg2 bro!
ahaha~

makcik rokiah said...

sori wrong number..!! boleh gitew?

benludin said...

deme sebarkan no telepon tu dalam cenel sembang sex ..sure berebut mamat horny menelepon...

mrblind said...

hahaha..lain kali off la h/set tu..

apei budak kampung said...

kira lu peka arr gak pasal leh dengar lagi bunyik h/p. kalau gua dah tido, gua kalau dah membuta, aper pun tak dengar. selamat tahun baru..

Fadh said...

tahniah bro...lu dah kaya...lu insan terpilih yang memenangi wang sebanyak tue...boleh laa lu derma kat palestine...

Dewajiwa said...

kasi call lah itu nombor.
mana tau, ada betul.
hahaha.

wei bro, CNY lu ikut team ke CUS ke?

DarabDua said...

karkadewa,
heh! tak indah langsung tahun baru gua!

afida anuar,
tidur gua mmg nikmat!
slamat tahun baru jugak!

dzul,
peh! lu sama kaya dengan gua le ni!

farhanalicious,
gua tak lupa punya!
kan kaya gua blanja lu es kacang!
amcam?

macha,
peh! lu lagi ribuan dari gua ni!

amira,
mmg mudarat abis!

oyek,
gua dh try,
dia debor nak angkt!

cikin,
peh! lu nyaris kaya beb!
rugi lu!

paiseh,
pitis pitis jugok!
gua tgh syok membuta nih!

aku pentoi,
nnt mlm gua nak sabun pulak

ahmad azrin,
haa.. baru lu tahu dia punya celako macam mana.

alif mikail,
hah! apa crita?

faridz,
hah! rezeki tahun baru org kabor!

antusabun,
nak jadi setan sume tuh.

tasik,
mmg barbie!

kucing,
haa.. dia mmg saja nk test lu tuh.

hidemichi,
hoh! terrer it jugak lu ni.

miezi,
tahu takpa. lu kena kan lu mesti sirap punya.

atooney,
orait!

budak hijau,
meh sini no lu.
gua nk powed ni.

this is not me,
meh join. jgn malu2.

makcik rokiah,
buleh jugak!

benludin,
hah! menarik idea lu nih!
kan gua cuba!

mrblind,
kan gua off. susah makwe nk msg gua.

apei,
kot la awek msg. itu gua jdi peka lain macam.

fadh,
haha! trima kasih!

dewajiwa,
gua try dh!