Wednesday, March 4, 2009

Dunia Berputar Seperti Biasa. Tiada Pernah Terlalu Laju, Tiada Pernah Terlalu Perlahan. Tapi Milo Panas Gua Bila Nak Suam?Kompiter Gua Bila Nak Sihat?



Gambau ni dipetik oleh member gua time maghrib. Ngam TV tengah azan jugak la. Gua memang plan nak pekena jemaah kat masjid berdekatan. Tapi member gua mandi punya lama. Ntah mandi apa gua tak tahu. Gua malas nak tuduh dia mandi wajib. Kalu kat kampung gua ini macam. Memang awal² lagi kena piat dengan abah gua. Piat dia bukan sekali, selalunya dia berpakej, 2 3 kali jugak. Silap² ada pakej tambahan, ceramah perdana.

Gua syak kalu Tiger Wood nampak gambau ni mesti dia belanja gua main golf kat Florida tiap² hari. Peh! Cakap omputih la gua nanti weh!


*****

Sehari dua ni gua memang hangin dengan jiran gua. Atirah dalam kurungan bukan nama sebenar. Dia bela kucing, ramai jugak. Tapi jadahnya bela kucing pehtu suruh kucing dia pergi kencing atas motor Yamaha R1 berkuasa rendah gua! Hangin jugak gua. Bukan sekali, masuk ni dah 2 kali. Air kencing kucing ni lu jangan buat main. Busuk bau. Bersifat menghakis pulak tu. Kencing kat besi contohnya. Kalu lu lambat basuh, buleh berkarat tempat yang kucing 'aim' tuh. Nak jual kat Jaki besi buruk nanti pun harga dah 'drop'. Ntah mende Atirah kasi kucing dia minum. Asid hidroklorik cair barangkali.

Ni gua tengah tunggu saja kucing tuh datang lagi sekali. Kantoi kalu, gua tangkap. Jual kat warga asing dari Myanmar. Gua dengar deme tuh selalu buat kari kepala kucing. heh!


****

Sahabat gua, Mohamed Hassan Ayat Zainuddin masih lagi belum ditemui. Arap² si Asan ni selamat lagi le. haih!

33 comments:

Ahmad Azrin Aziz said...

hah, lu punya kompiter tu gua syak dah kena chikugunya..

makcik rokiah said...

ni tiger wood nampak bukan belanja lu main sekali bai..

nanges die tengok orang men golf dengan tuala..jenayah pesen ni namanya..

mrblind said...

peh..pesen apa lu ni..main golf pakai tuala..hahaha

apei said...

mrblind, orang kalau dah pro mcm tu la gayanyer...

Wan Farhanim said...

main golf dlm rumah ko?hahahaha.pah bila kompiter mung nak ok?ada sain aku peminat blog mung neh.hehe

i dun give a damn said...

tak baek membunuh kucen.

tasikmerah said...

gua minat la lu punya karpet tuuu... pernah kucing kencing juga ke tu? hehehehehe...


;p


.

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

menitik air mata darah toger wood nengok lu men golf ngan tuala beb wakakak lawa tuala lu belang2 oren laie wakakaka

paiseh said...

gua ingat lu tengah bentang sejadah nak jemaah maghrib...

sharamli said...

lawa t0wel...

PenagihAyamGoreng said...

peh! kes kucing! lu ok lagi dia kasik kencing je..jiran gua punya kucing lagi jahanam! pakej dia bagi, kencing, berak sama muntah! terbaik!!
agak2 kalo cucuk ngan lembing stail org tangkap ikan kt sungai tu ok tak?

joE said...

jiran gua pnya ayam pon slalu gak berak atas keta gua..kalo kene..peh!najis cair je atas cermin keta gua.gua agak die bg ayam die minum susu la..

Hidemichimomotani said...

Kucing yg minat dgn motor ni mungkin kucing rempit!

KARKADEWA said...

kucing jiran gua pon die punye biadab boleh tahan...
gua libas pakai penyapu pun besok2 die dtg lagi berak depan pintu...
haish...

antusabun said...

Cantik scene cangkung kat dalam gambar tu.. boleh masuk pertandingan photography..

HazirahMahadzir said...

lu memolek sket letak gmbau tuh..
kang berbaris pulak org masuk meminang!
ahaha

cikin said...

pergh.. seksi gila pose lu. gua syak kalau masuk majalah mangga sure meletup. wahahhaa.

macha_sezs said...

member ko tuh siyes ke tak jumpe lagi?

BudAk hijAu said...

gila dasat lu main golf dlm umh!!haih..

hope kwn ko 2 selamat.

mizzwanix said...

weyh..haha seksi molek gewe mg.muahaha wah2 duk rmh bleh lagi mengamalkan aktiviti org2 kaye :p hahaha

Wan Farhanim said...

hahahah..seksi pah hot plok tu.seswai la ngn mung.org main golf keno tino hot2.haha..baru kacip.hahahaha

@t00neY r00neY® said...

smoga kawan lu akan ketemu jua...
anyway...(cewah...speaking sbb wa rase nk ckp ngan kawan tigerwood)
lu beli motor R@ kuasa lg rendah..konfem kucing² tuh xheran munye

cikhajar said...

nyammm kari kepala kucing menyelerakan

amirahsyuhada said...

apapun aku tetap kesian kat Asan..

bokbon said...

haha..haha..ha..

tengah nak gi mandi wajib pun sempat lagi berenti main golf, hahaha!

oopppss!

Fadh said...

gua rasa laa kan kalau tiger wood tgk gambar nie mau dia berenti main golf ini jam jugak.

kucing kuku hitam said...

wei...jangan la fitnah2 kucing..sensitif tau hahahaha..

- Isabella - said...

Tiger Wood nampak gambarrr ni mesti dia belanja gua main golf kat Florida tiap2 hari..

penipu betul la...heheehehe!!

main golf pakai pelikat :)

Khaleeqa DK. said...

HAHA cheq pun hangin btui ah dgn binatang kucing. pancut sane sini, kalo pancut perfume takpe ni pancut najis. pheuh!

papehal, eh cheq suke lah blog hang ni.

Princess Azi said...

wehh gila kekanak-kanakan kau main golf dengan bentang carpet dlm rumah
hahahahahahahaha
teringat adik aku kecik2 main dlu :p

af [ R ] ed said...

gua kalau pesen org mandi lame lame ni, gua hangin gak! rase nk letak kamera je dlm tandas tu masuk utube. mesti diorang insap x mandi lame lame. tah ape diorang wat kan kat dlm tu lame lame. gosok lama2 bukan leyh jadi putih pon! haha

sedih btoi nengok org tu dok nyangkung sebelah 'padang" golf. prektis nk into org org koporat la tu. ye dak ?

money with clicking said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Darab Dua said...

AAA,
aaah.. sedap lu tuduh.
dia kena denggi weh!

makcik rokiah,
Ni gua nk tnjuk truenya gua dalam dunia golf!

mrblind,
lu tgk mggu depan. tiger wud polo gua main kat padang macam ni!
hah!

apei,
haa.. ini gua setuju.

panim,
haha.. malu nk main luar.
nih ok doh,

IDGAD,
myanmar tuh yg bunuh.
bukan gua

tasikmerah,
lu nk beli ke?
gua tolak murah²
amcam?

sesuci,
tuala belang rimau weh!
lu tgk gua sapot tak sapot

paiseh,
hah! salah.. lu salah!
haha~

sharamli,
haa.. lu mesti nak pinjam kan?

PAG,
lu lagi kejam dari gua weh!

joe,
peh! huduh peel ayam jiran lu tuh.

hide,
gua syak macam tuh jugak!

karkadewa,
tegar benar tuh.
gua ari tuh baling batu.
tapi dia mengelak pula.

antusabun,
tuh cankung berat ke cangkung berak!
haha~

hazirah,
tade yg baris pun weh!

cikin,
cilakak! mangga jugak lu petik!

macha,
tak jumpa weh,

budok hijau,
haa.. baru lu tau wa dasat ke tak!

mizzwanix,
kuat demo adsense.
haha.

panim,
hahaha.. mung jange. tok pasal aku deme.
hahaha~

atooney,
tak jumpa lg weh!
ntah macam mana la skang,

cikhajar,

amirasyuhada,
wa pun kesian,

bokbon,
dari gua tido baik bersukan weh!

fadh,
gua syak dia polo dressing gua.

kucing,
hahaha~

isabella,
gua syak saja.
sedap nama lu!
hahah~

khaleeda,
haa.. gua pun mmg tak in dengan kucing ni!

princess Azi,
member gua punya akal la ni.
gua join saja.

afred,
haaa.. nak juga gua in dengan korporat.
untung2 dapat projek!
haha~