Monday, March 9, 2009

Hangin Juga Gua Bila Sedap² Menulis Tapi Sambungan Internet Putus². Gua Mula Syak Pihak Internet Dengki Dengan Gua Ni.

Sedang sedap² gua mensoping barangan keperluan dapur kat pasar tadi, tiba² selipar gua terputus. Gua malas nak hangin² ni. Orang tua kabor, idup kalu dok layan scene hangin buleh kena serangan jantung. Serangan jenis mana gua tak tahu. Hendap barangkali. Tapi apa hal budak sekolah tadi pijak selipar gua tengah sedap² gua berjalan? Ini lah budak sekolah zaman sekarang. Kecik² dah chong mak bapak. Kabor kat mak sekolah masuk pukul 1 petang, tapi kena pergi awal sebab ada tambahan. Peh! dia punya tambahan, merendak dengan pakwe kat pasar. Aaah.. romantik benar gua tengok tadi. Jalan sampai buleh pijak selipar jepun buatan malaysia gua. Habis punah budak² zaman sekarang. Itu belum tambah yang duduk menyaffle pukul 12 tengah hari kat taman nuh.

Selipar jepun buatan Malaysia yang gua pakai ni pesen sensitif sikit. Dia kalu kena pijak memang dia cenderung untuk putus. Macam kena pijak dengan budak sekolah hingusan tadi. Yang buat gua into selipar ni sebab dari segi keselesaan dia memang solid. Kalah jenama 'teva' Tapi kalu berjalan tempat basah. Peh! dia punya percik tuh buleh cecah rambut. Gua pergi beli ikan di seksyen ikan contohnya. Memang sah² selipar jepun gua akan belanja air ikan kat rambut gua. Hah! itu jam memang rambut gua jadi basah, bergaya jugak nampak, macam iklan minyak rambut. Tapi, dia punya bau, peh! mak cik goreng pisang pun tak jadi nak meniaga kalu gua nak membeli. Cilakak! busuk benar.

Oleh sebab budak² punya hal, secara auto nya gua terpaksa kona ke seksyen selipar dan kasut. Gua jumpa satu kedai ni. Jual selipar sejibik macam selipar gua. Gua ingat selipar gua 'rare', tapi haram. Semua kedai ada selipar macam selipar gua pakai. Apa cerit weh?

"Bang yang ni saiz 8 ada?" tanya gua kepada brader kedai sambil memegang selipar yang gua saspek 'rare' tadi. Dia ada dukung anak, ada gaya bapa mithali juga gua tengok teknik dukungan dia.

"ada². kejap " Jawab brader kedai itu. sambil tangan belah kanan menggodek selipar saiz 8. Tangan kiri dia dukung anak lagi. Kalau kiri kanan dia godek selipar. Anak dia nak campak mana?

"haa.. elok dah ni. ngam dengan kaki saya. Brapa bos?" Tanya gua sambil auto senyum sebab gua tahu kejap lagi gua buleh melaram dengan selipar baru. Gua pun saja petik 'bos', untung² gua dapat diskaun lebih. heh!

"RM4.90 ja. Kira mudah la. RM5." Jawab brader kedai itu dengan tenang. Memang tenang cara dia menjawab. Sambil² berinteraksi dengan anak dia secara mithali.

Itu jam juga gua beredar. Gua jadi hangin. Rasa nak paranawei saja tiang kedai brader tu. Ntah mende akal dia, pesen bundar tak tentu hala. Gua syak dia nak bawa seisi keluarga pergi haji minggu depan. Aaaah.. Ntah² pagi esok. cilakak!


****

Nota pengunjung : kompiter gua sekarang menuju ke arah gaya hidup sihat. Gua dah semacam auto senyum. Dah lama gua nak merasa ada kompiter peribadi. Tapi gua ada dapat berita kompiter riba teman serumah gua pula into scene merosak. Sumpah bukan kerja gua!

19 comments:

FarhanaLicious said...

patut la acap kali gak lu update ye? heheh!

Ahmad Azrin Aziz said...

gila slow tenet tempat gua nih..
gua nak bagi komen pun dah tak ingat apa dah..

cilakakk..

Princess Azi said...

haha biase cm 4.90 kira sng 4 inggit je ke
ni bundar 5 inggit teros
wahahaha

Wan Farhanim said...

gilo apo bundar koho banyok.haha.bakpo tok pakoh situ slalu?

HazirahMahadzir said...

soklan gua : lu bila lagi nk into ke scene bapak2 mithali ni??


hah
jawab..jawab..


ahahahahahahaah~
xD

cikin said...

bro, kasik tunjuk sket selipar lu yang rare tu. mane tau kot² gua punya selipar pun sama pesen dengan lu. hahahha

cikhajar said...

alaa seposen jekkk.. sedekah laa kat anak abang tuh buat beli choki choki

adakah ini yg dinamakan "seposen pon berkireeee" (^___^)V

@t00neY r00neY® said...

cane bebudak skolah shuffle kt taman?
wa buat² xpaham nih..

wa bajet mamat tuh nk bundarkan ke sepoloh ringgit sempena nama lu...darab dua..

5 x 2=10

tya la siti sifir...

macha_sezs said...

wahahahaha...menyafle. sejak bile ade istilah ni?

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

gua saran lu lepak kat bawah pencawang je....tmpt gua hampehhhh gila...bwh pencawang hancusssssss

amirahsyuhada said...

10 tu untuk anak yang didukung tu laaaaaa

Izreena Amalini said...

Tax seposen kot sebab mase kaw beli tu, sliper da putus.

paiseh said...

rajin lu mensoping barangan keperluan dapur kat pasar. pesen mithali jugak lu ni. alhamdulillah...

bokbon said...

abis lu beli ke tak selipar tu? jangan nk kata lu berjalan pesen kaki ayam pulak..

famia said...

ahkahkahaks.
bihjak betul dia berniaga.

joE said...

lu pakai kompiter osmate lu smp nak rosak kendian lu xnk ngaku plak ye brader?

Hidemichimomotani said...

Gua syak budak sekolah yg pijak kasut lu tu anak brader tu jugak la. Pesen modus operandi callmen kat highway jugak la.

muced said...

argh, takde maknanye, aku syak ko nye keje kasi jahanam laptop ex-rumet aku tuh.cis.bedebah.

p.s aku bawak facemask,jom bertarong.

BudAk hijAu said...

sah kompiter mbr lu kna badi!!hahahah