Sunday, March 22, 2009

Gua Sibuk! Bukan Sebab Gua Pengerusi Majlis Perhimpunan Yang 24HB Tuh. Tapi Sibuk Dengan Projek Sayangi Bumi Anda. Heh!

Gua pening ni, Gua nak bubuh mende alah kat bawah ni dekat belah atas belog gua. Tapi cilakak! Dah puas gua godek. tak juga menjadi. Hangin juga gua jadinya. Nasib baik hari ini gua pekena nasi bersama dengan burung puyuh bakau. Peh! solid juga bakaran kedai mak cik tadi. Gua lengkapkan pula makan tengah hari gua dengan jus kelapa. Tapi gua syak kelapa orang tak panggil jus. Dia air kelapa saja. Sedap² meminum kelapa tadi sebab dia tak campur air paip. Tak macam kedai Jili nuh. Meniaga macam nak pergi haji petang nanti. Air kelapa sebiji dicampur pula dengan air paip satu baldi. Peh! memang tak sedap! Sebagai pelengkap nutrisi epal merah dihidangkan. Gua potong, bukan makan main gigit macam budak² berhingus tu. Baru nampak elit sikit. Elit tak elit mana, dia berat ke tradisional sebab gua makan bersila. heh!

****

Lu orang nanti 28 Mac 2009 jam 8.30 malam sampai 9.30 malam kena tutup lampu. tanda sokongan kepada projek 'earth hour' ni. Tahun lepas malaysia tak ambil port mende projek ni. Ntah mende akal orang atas. Mende molek macam ni pun tak berkenan. Dalam gelap nanti tak kesah lu nak buat apa dalam kegelapan tu. Tapi gelap² ni sedap juga. Contohnya encik buta. Gua yakin benar, dia suka kegelapan ni. haha~



18 comments:

Wan Farhanim said...

ok.tutup lampu semua.gelap gelemak habis blako..:)

Khaleeqa DK. said...

selama satu jam tulah pencuri, perompak penculik malaysia memulakan operasi. makan besar dorang hari tu kang haha ;) tp aku sokong earth our ni. satu famili da plan nak join ;)

amirahsyuhada said...

aku takleh berenggang dari komputer aku la, kalau off lampu je takperlah...errr.

macha_sezs said...

apejadah putih je ni bro? ko nak letak gambo ape semenonye?

FarhanaLicious said...

bagus! sebab bagi tau. sebab gua tak tau apa pun. heheh!

HazirahMahadzir said...

eleh..lu sebenarnye nak bgtaw lu pekena makanan solid kann??
kannn???
xD

bokbon said...

ha..gua pun memang rancang nak join earth hour ni.

one love said...

i jam!

joE said...

lu ada rancang apa time gelap2 nanti?

miSz.haNie said...

cerita makanan solid dia.. lg panjang dr cerita projek syg bumi..
ahahaha~~

mrblind said...

gua tengah fikir apa yang patut gua buat dalam masa sejam tu..lu ada apa-apa idea?

antusabun said...

Apa gila nak bergelap masa tu. Macam mana gua nak tengok AF?

hanis said...

gua sokong..
warghahaha~
sokong untuk bergelap

Hidemichimomotani said...

gua setuju dengan sangkaan lu part last² tu!hahaha

BudAk hijAu said...

en buta klu xttp lmpu pown mmg dh gelap...hahahah..

dia mmg ske..tapi ank2 dia yg xska..waakakkaa..

Qaseh.Darwisy said...

Off lampu je kan??kipas komputer still bole on kan??

sultan said...

mr blind kalo bole nak gelap sepanjang masa. hihi...

Darab Dua said...

WF,
orait.. terbaik!

Khaleeqa,
terbaik famili lu!
famili gua juga menyokong!

amira,
berenggang sekejap weh!
kan gua curi kibod br tahu

Macha,
aaah... kompiter lu kodi.
org lain buleh tgk saja

farhana,
haa.. lu dah tahu lu kena sapot!

hazirah,
sendiri mau baca lah!
hahaha~

bokbon,
lu join jgn tak join.

joe,
ada la projek gua!

misz.hanie,
gua terinto cerita makan itu jam.

mrblind,
lu toksah pk.
dah tahu dah.
hahaha~

antusabun,
cilakak! gua dh ben AF lu 7 thn lalui weh!

hanis,
bagus! lu mmg bagus!

budak hijau,
hahaha.. ni gua sapot!

qaseh,
aaaah.. peti ais pun lu keje tutup weh!

sultan,
ini gua mmg setuju!