Tuesday, April 14, 2009

Dia Lemparkan Kita Pada Satu Kesukaran Agar Kembali Pada JalanNya.

Terkadang kita lupa,
Dia sentiasa melihat,
Raqib dan `Atib sentiasa menulis.

***
Macam celaka orang dadah semalam. Dia ambil duit gua RM5.70. Nak buat tambang balik ke Sungai Buluh katanya. Dia baru hilang dompet. Itu jam dompet gua tebal, tapi tebal pesen tebal isi kertas resit bank lepas ambil duit kat ATM tu. Bukan tebal yang isi duit kaler hijau tuh. Gua ada RM17.70 weh! Gua dah nk paranawei dia. Tapi dia kunci gua awal² lagi. Gua nak buka Ong bak gua, tapi dia dah solex gua awal² lagi juga. Nasib dia minta duit saja. Kalau dia minta jaket kalis air gua itu jam, memang gua jadi pegemis kat Kolumpo 3 bulan juga.!

Sumpah! gua dah sumpah seranah orang dadah semalam!

***
Ya! gua baru perasan, ni hadiah hari jadi paling solid gua dapat selepas key chain "no fear" 7 tahun nan lalu.

23 comments:

mrblind said...

buat baik berpada-pada..hahahah

miSz.haNie said...

lu ilang 5.70 hengget..
mn tau..kot2 dpt 5 riban plk ke..

~~sib baik lu x ilang nyawa.. :P

Wan Farhanim said...

dkt mano kejadiaN?hahaha.nasib baik tok amek jacket harga sribu tu..:P

rahimin idris said...

apsal tak tomoi je!

af [ R ] ed said...

mat dadah bukan kurus keding ke ? starlite la sikit mamat tuh! hehe.

paiseh said...

gua syak lu dah lama tak bayar zakat nih...

hanis said...

ni kompem nak eksen dengan jaket kulit nih...
itu motip ko yg sebenor kan? kan?

HazirahMahadzir said...

ye2..tu hadiah dari gua la tuh..gua upah mamat tu suh paw lu..ngahah~
selamat jadi tua..ngahaha~

imahgiro said...

Aku syak kamu nak suruh org wish ap besday kat kamu tapi kamu malu lalu kamu buat entri ni dan buat nota kaki pasala hadiah hari jadi kan??

takper. aku ucapkan selamat hari jadi kat kamu.:)

Hidemichi said...

Gua darab dua komen Paiseh. Gua rasa dia ada poin..hehe.

joE said...

betul.samada lu x bayar zakat atau lu lama dah x bersedekah..

hari tua gua pon bulan ni juga.akan datang.tapi gua x heran sebab lama dulu gua da boleh tgk filem 18sx.

Ahmad Azrin Aziz said...
This comment has been removed by the author.
Liliyuli said...

beringat-ingat sebelum kena..mcm berhati-hati di jalan raya..ada kaitan tak? hahaha..

Fadh said...

ceh gua ingat lu punyer paranawei hebat sangat...takat org dadah pun xleh nak ong bak...apa barang...

FarhanaLicious said...

ha ha ha
asal paranawei aje.
padahal takut.
ha ha ha

Aku Lelaki Itu said...

muahaahhahah

macha_sezs said...

aku tatau nape..tapi aku syak paiseh ade kuase bace fikiran orang. banyak beno makhluk setuju dgn beliau.


aku juga!

bokbon said...

lain kali kalau nak jadi lagi, lu buat muka garang sambil kepal-kepal penumbuk, tak berani orang nak masuk dekat.

cikin said...

hepi belated besday bro. moga pjg umo, murah rezki, jgn sampai kena pau lagi. hahaha.
esok besday gua 16/4 ;)

@t00neY r00neY® said...

happy belated bday...

mane orang dadah tuh?
meh gua silambam!!!
biase die tuh

joE said...

cikin
selamat2....
bday gua pon 16/4 jugak...

apei said...

ngan mamat isap dadah pun lu boleh kena kunci..

kauyou said...

aku pun kena gak bro
ko kena kat mana?
aku kena kat pekeliling
mamat ni dah 2 kali mintak kat aku duit pada tarikh dan masa yang berbeza
mamat tu guna mondus operandi yang sama gak
tak kretive langsung
tapi masa die cite kisah sedih tu kan
aku cair gak laa
hehehe