Monday, May 4, 2009

Pengalaman Saya Bertegur Seorang Makwe Di Depan Kedai Serbaneka Di Bandar Kuantan Pada Hari Khamis Malam Jumaat Yang Lepas.

Setelah kena kencing dengan Haji Rahman, gua pun terpaksa keluar semula pada tengah² malam sebab 'extension plug' yang Haji Rahman jual tadi haram tak menjadi. Cilakak! Nama saja haji, tapi cong orang kuat. Tadi masa nak beli tu gua dah suruh Haji Rahman kasi 'test' mende alah tuh, katanya "Tak payah test. Menjadi ni". Mende ada tajuk 'haji' kat depan, gua kira meletak 100% kepercayaan tanpa keraguan. Tanpa membantah gua pun bayau kat Haji Rahman RM 4.90.

Dari hotel gua pun meluncur laju kembali ke Kedai runcit Haji Rahman di Tanjung Lumpur. Macam celaka! dah tutup kedai dia. Gua syak, lepas dia kencing gua di tutup terus kedai. Takut kena terjah dengan gua la tuh. Nasib baik gua bertamadun. Kalu tidak itu jam juga gua bakau kedai Haji Rahman.

Gua pun terpaksa pusing² kat bandar Kuantan tu mencari kedai serbaneka yang ada jual 'extension plug'. Susah juga. Kedai serbaneka 7 11 memang ada jual, tapi harga dia. Peh! macam nak pergi mekah esok pagi.

Ronda punya ronda bandau kuantan tu,gua terjumpa sebuah kedai serbaneka. Tapi bukan jenama 7 11. Jenama lain. Gua dah macam auto senyum. "Kedai ni kompem ada. Tambah pula pakej 4 orang makwe sedang melepak depan kedai! lagi molek!" getus hati gua.

"bang, 'extension plug' ada tak?" tanya gua kat brader tuh. "Takdak" dia menjawab sambil membaca akhbar tempatan jenama Kosmo! Ntah mende akal abang ni, jam 11 baru nak baca akhbar. Tak informatif langsung.

Gua lantas melangkah keluar dari kedai, gua pun buat² bertanya kepada makwe yang melepak depan kedai serbaneka tadi. Gua tanya kat makwe yang paling solid. heh! " Dik, Kat mana Maybank paling dekat kat 'area' ni?" Makwe tadi tersenyum lantas menjawab "Tak payah bank la bang, RM 60 je. Saya bagi 'special price' kat abang." Peh! itu jam gua jadi pucat. Berdebor juga. Gua pun melompat masuk dalam kereta. Suruh member gua bawa laju².

Cilakak! lain kali lu pakai 'nametag' bertulis pelacur le, baru senang sikit gua nak kenal.


29 comments:

miSz.haNie said...

hahahahaaha..
sib baik lu tak kene rogol..
hahahaahahah!!

hanis said...

ewwwwwwww~

@tune® said...

eleh...
lu mmg licik...
saje tya nk berkenalan..nk pas kt member la tuh...

PenagihAyamGoreng said...

waahahahhahahhaah!!!!

jo said...

lu suka-suki sangat tegur org mat...kalu lu ikt gua kan lagi elok...tapi menda lain la pulak yg tegur...grrr..

oyett said...

lu pun stim jgk kan....jgn mau cong sama wa la braderrrrr...hehehehe

antusabun said...

haha.. kudus hati lu. kalau gua pun berdebor gak

nana said...

itu pasal mak aku ckp jgn tegor org yang tak pasti malam2 hatta depan kedai serba neka sekali pun. lu ni degil..

apei said...

nasib baik dia tak jawap, "tak aper bang, condom disediakan!"

John Iverson said...

Hehe... nasib baik x jadi pape... hehe

HazirahMahadzir said...

err..lu tak cerita pun yg lu patah balik???

ahaha~

Fadh said...

HA HA HA apasal lu lari beb...patut lu khutbah awek tue siap ngan pakej talkin lagi he he he

~ujicham~ said...

lu pun kena pakai nametag la.. 'lelaki suci'.. haha.

sultan said...

dalam kereta bape lame ko ketuk2 lutut tu. haha...

af [ R ] ed said...

hahaha. walawei. pengakhiran cerita lu, lu pesong kiri skit kan. ahh. suda la. gua tau lu separa pejal. haha

paiseh said...

solid tu weyh!! dah laa malam jumaat. bile lagi nak pektis...


hahahaha...!

Ahmad Azrin Aziz said...

lu tak kasi ongbak ke kat muka itu pelacur..

Liliyuli said...

tu la..orang dah pesan jgn tegur gadis di malam hari..hahaha!

Kek Keju said...

tu betul ke pelacur? ntah² pontianak menyamar jd pelacur. wahahahha..

StingRay said...

boleh bawak bergaduh dengan adik ko tuh....


ha ha ha ha

macha_sezs said...

alah.lu mmg dah tau kan?

saje buat2 tanya mana maybank plak~

- w.E.r - said...

kalau wa jadi lu pon wa pucat...

** tp awek tu baik tak??? :)

nuyuljana said...

hahahahaha!

ko blah cepat2 sebab takut cair kn kn?

:))

mrblind said...

berapa ringgit lu kena? ahhahaha

poyotito's said...

ha cuak member..!!

muka lu nampak gersang sangat gamaknya..!!


HA HA.

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

takut gak lu ngan awex tue yek wakakak wa leh bayangkan cam ner pucatnyer muka lu wakakaka

alif-mikail said...

koi syak aok rembat je..

apa kes nak cerita dalam ni kan? hahaa

oit oit aok kutuk orang pahang.. kecik ati koi..

jame said...

kedai serbaneka bukan 7-11 ?
lu dari tanjung lumpur kan?
lanchang kuning ke ,ke yang sebaris dgn 7E tu...
gua syak lu tegur tu awek cun berkote la "tulen bang" hahaha...
mesti lu ada round2 lorong kunyit kat situ...cerita je la...

apakah said...

lu rse awek 2 2len ke??
ne taw die wt plastic surgery ngan ubah suare..
bang2..~~
hahaha