Tuesday, November 3, 2009

Pengalaman Gua Melayan Kona Bersama Kapal Terbang. Itu Jam Gua Dapat Kerusi Google Earth Weh!

Gambau ni gua petik beberapa saat sebelum pengalaman ngeri gua dalam kapo terbang. Lain macam weh! Gua rasa macam nak paranawei saja drebar dia. Gua yakin, ni jenis peel cikgu skolah drebar tengah sedap² mengajar cara nak kona, dia sedap² dok "suit²" makwe awan dania yang lalu depan kelas. Hasilnya gua dan penumpang lain serta makwe pramugari cantek² yang tanggung. Dia punya kona, sikit lagi sayap belah gua duduk ni nak kena cerobong asap kilang buat kusyen dari bulu biri².

Kali ni pula gua dapat kerusi google earth. Memang auto senyum weh! Permandangan dia sebijik macam layan google earth kat kompiter teman serumah gua. Sumpah gua tak kencing. Punya gua sedap nak layan permandangan google earth sampai terhantuk dahi ke cermin tingkap. Cilakak betul! Sepatutnya jurutera kapo terbang kena buat tingkap pesen kereta proton saga. Buleh buka tutup sesedap rasa. Baru senang gua nak hulur kepala layan permandangan. Permandangan tu permandangan juga, tapi apa kes dapat drebar pesen ni. Hutang gua banyak lagi woi! Makwe pun tengah ramai menunggu nuh!


Ini jam gua mula ingat tuhan secara telus! Dia punya debor lain macam. Dengan makwe² serta ibu² tengah menjerit ketakutan. Gua itu jam memang diam seribu bahasa. Baca al fatihah pun dalam hati saja. Itu pun gua ragu², entah Al Fatihah ke doa makan gua baca. heh!

7 comments:

lotikus disarimankan said...

nseb baik gua pobia ngan kapai terbang

Darkk said...

Ha, Kan betul lu pegi oustralia. Kirim Salam kat makwe sane weh.

Darkk said...

Ha, Kan betul lu pegi oustralia. Kirim Salam kat makwe sane weh.

macha_sezs said...

darkk punya ghairah sampai komen dua kali.

"suit2"
hahahaha~

Darab Dua said...

lotikus,
aaahh.. rugi lu pobia kapo terbang! terbaik weh!

darkk,
sapa pula kabor gua kt ostrolia ni?
haha~

macha,
aaaah... lu macam tak pernah saja suit2 makwe minam kt kedai jus buah tu. wa tahu sgt peel lu. magrib2 pegi memukat makwe kt kedai tu kan? haha~

♣haNie♣ said...

tau jgk lu debor ek..

uMi aishah said...

Caya la lu! Wa salute sama lu kekdahnye~