Tuesday, February 2, 2010

Good Nite, Sweet dreams!

Malam tadi, selepas gua pulang dari mencari rezeki untuk sesuap nasi, ( tapi gua dapat gaji tak beli nasi, beli burger saja! ) gua pun terus layan baring atas katil. Peh! lain macam weh dapat baring atas katil bila badan ada sengal² ubi ni. Padahal tilam gua tu dah tak macam tilam Ziana Zain langsung, berat ke macam karpet orang Pakistan saja dia punya empuk. heh!

Punya la tinggi dia punya spirit baring tu mari, sampai gua tertidur tak tanggal sarung kaki. Nasib baik sarung kaki tu gua baru beli petang tu dekat kaki lima. Dia punya bau pun berat ke bau kedai lagi. Bukan macam bau hapak sarung kaki tu. RM 5 dapat tiga pasang. Jenama Adidas lagi brader. Al-Ikhsan pun tak mampu nak bagi diskaun ini macam.

Sedang gua sedap tidur, gua bermimpi gua naik kapal terbang jenama Emirates. Alah, Syarikat penerbangan yang belanja pasukan Arsenal tuh. Takkan lu orang tak tahu? Itu jam gua naik kapal terbang dari model Airbus A380-800 dengan kapasiti 656 tempat duduk. Dia muat 656 orang saja sebab gua amik penerbangan yang kelas bisnes. Kalu kelas ekonomi tu kapasiti dia cecah juga 969 orang. Peh! muat satu kampung! Lupa gua nak kabor, penerbangan ni dari Sydney ke Zurich.

Sedap² kapal terbang tu tengah terbang pada ketinggian google earth, tiba² kapol terbang gua naik ni terjunam, laju juga dia punya speed junam. Gua syak pemandu dia saja nak bergurau, nak kasi penumpang yang tido bangun. Rupanya gua salah! Makwe pramugari kabor kapal terbang nak terbabas! Gua itu jam jadi macam cemas tak tentu hala. Sempat juga gua mengucap 5 6 kali.

Tiba², "tebabo!" kapal terbang gua terhempas. Gua tak pasti pula tibai apa, Tapi macam tibai hutan saja, bukan tibai bangunan² pencakar langit. Semua orang mati, ada yang pecah kepala sampai keluar isi otak, ada yang putus kaki, ada yang keluar usus, ada satu tu gua tengok keluar jantung ikut mulut. Memang lain macam!

Tapi apa kes gua sihat walafiat. Sikit punya gua tak cedera. Kat tangan gua masih lagi pegang capucino yang gua pesan dari makwe pramugari. Mende weh maksud mimpi gua? Gua bangun tadi pagi ada juga gua syak gua dah jadi kuat macam dalam cerita bersiri tahyul tu, Heroes. Takpun bakal jadi gagah perkasa macam superman. Tapi dia punya mimpi memang macam real! Sumpah!

Gua google tengok tak jumpa pula maksud mimpi pesen ni. heh!

6 comments:

hanie said...

Dia nk suh lu kasik tebal buku belah kanan tu...dah nipis sgt agaknya.


hahaha :P

jo said...

maknanya tidur tak reti nak basuh kaki dulu. dengan stokin pun tak bukak. ketiak, kompom bau loji.

m.a.n.n.e.q.u.i.n said...

gua penah mimpi jatuh tepijak kulit pisang pun smpai nangis2

lu mmg steady la bro!!sikit pun x nangis..hahahha

pisey said...

betul la tu kata jo.pesen tak basuh kaki memang macam ni.

mannequin pijak kulit gua?
keh3

macha_sezs said...

tanda lu patut tobat cepat2 sementara masih hidup ni.

fndrocka said...

lu ckp betul2..lu mimpi ke lu berangan..mana ada mimpi details camtu