Sunday, November 27, 2011

siri pengembaraan melihat tanah air : warna warna pelangi

hari ke berapa gua mengembara gua pun dah tak ambil port. yang gua tahu bekalan seluar dalam bersih gua dah menyusut, makna dia dah banyak hari juga. Kalu tinggal kucing dekat rumah kalu, dia dah buleh mati kebuluran macam mogadishu. heh!

Selepas gua pekena roti canai telur double dengan air teh tarik, gua mengarahkan haji budin men'drop' gua dekat stesen kereta api berdekatan sebab gua nak ke kl sentral. Apa mende kategori kereta api tu gua tak pasti yang gua tahu gua naik dari stesen dekat shah alam mentala ke kl sentral.

Pelbagai bau, bahasa, warna kulit, bangsa serta pesen. Yang palem padu adalah bau. Ya, itulah yang gua nak gambor kereta api yang gua naik tu. Sumpah kesam, masam, stokin, petai jeruk serta bulu ketiak dia punya bau woiii!

Tapi, makwe madu yang tersengguk sengguk tidur dalam kereta api tu tetap 'menten' madu tanpa menghiraukan bau. Gua syak dia membaca buku sampai matahari terbit. Itu mengantuk mari lain macam. ha ha

6 comments:

Hidemichi said...

Penghabisannya berkisar awek awek jugak la!hahaha

pengejarmimpi said...

bor lu kembara carik adik manis ka?

foxychain said...

Dengan harapan kedai serati buka pada hari jumaat..

k.e.r.i. said...

"bangla~"

kah kah kah!

*_* said...

Boleh gelak seminggu baca post ni ha ha

*_* said...

Boleh gelak seminggu baca post ni ha ha